Veel mensen denken terug aan de tijd van hun eigen tienerjaren… de een wat vaker dan de andere..

Op de leeftijd van 16 denk je heel wat te zijn… maar feitelijk stel je nog helemaal niet veel voor vergeleken met de rest van de mensen ..

Je komt dan immers net vers van de basis school en je hebt waarschijnlijk net ervaring met je eigen zaterdagse bijbaantje..

Toch moet je je al vrij vroeg orienteren op je toekomst… wat wil je gaan doen .. waar wil je wonen.. en vooral met wie zou je dat willen ..

Ik kan je al vertellen.. het leven heeft dat niet allemaal voor je vast gelegd… dat zul je zelf moeten ondervinden..

De mensen van nu rond de 30-40 kijken terug naar de tijd.. en de meesten van hun hebben een gave tijd gehad..

Los van hun toekomstdromen.. reden ze op kleine brommertjes… dronken ze vaak in het weekend net ietsjes teveel… kwam je in aanraking met liefde en alles wat erbij hoort .. ( bloemetjes en bijtjes verhaal laat ik even voor wat het is )

Het is op dat moment voor iedereen een lastige tijd waarin men al denkt volwassen te zijn.. maar het feitelijk niet is … maar.. wanneer ben je dan wel volwassen ..??

Ook ik heb een poos gezocht naar het antwoord … maar ook ik heb het nog niet gevonden.. wel kwam ik steeds vaker andere denkwijze tegen waarvan ik gebruik wat ik nodig heb om mijn weg te kunnen bewandelen..

Een bekende quote die op mij indruk heeft gemaakt dat is .. ” Later als ik groot ben ” … en die zal ik dus nooit vergeten..

Later als ik groot ben.. dan woon ik in huis waar ik tevreden mee ben… heb ik een partner waar ik gelukkig mee ben..  dan heb ik ook een baan waar ik mijn energie  op positieve manier kan insteken..

Maakt dat nu veel uit voor het leven nu .. nee .. voor mij niet .. ik heb een weg te wandelen… een route te lopen..

Wie er op mijn route komt en mij in mijn geluk steunt die mag gezellig meelopen… tot  zijn of haar tijd aangebroken is om voor hem of haar af te slaan…

Welk huis ik ook aantref op mijn pad.. ik zal het allemaal gaan zien en bekijken en als ik er even kan uitrusten zal ik er gebruik van maken..

Om mijn route naar volwassenheid en groter worden te bekostigen zal ik het werk aannemen waar ik nu tevreden mee ben.. en kijken waar ik straks kan komen en welke kansen er daar voor mij open liggen..

Nu loop ik met mijn kinderen deze weg .. straks krijgen hun te maken met hun eigen pad.. en hun eigen tienerjaren..

Ik hoop dat ze het een en ander van mijn ervaringen opsteken en denken.. die moeder van ons .. is echt zo gek nog niet ..

Tot die tijd… lopen we lekker stug door .. wie loopt er gezellig mee…. please join us..!!

 

Kissssss Anne-etc