Elke dag kijken we onze ogen uit.

Maar vraag je eens af.. zien we wel alles??

De een ziet meer dan de ander en vaak ziet die juist een totaal ander beeld.

Even een voorbeeldje… uitkijken bij oversteken.. kinderen zien op de korte afstand niks aankomen en willen oversteken.

Ik als moeder zie een auto in de verte en kan aardig inschatten hoe snel hij bij ons zou kunnen zijn en vertel de jongens nog even te wachten.

Nou is dit een simpel verschil tussen volwassenen en kinderen maar het kan nog wel anders.

De mensen kunnen mopperen omdat ze in de file komen.. misgrijpen bij de koffie automaat.. erg balen bij het feit dat weekend om is en je weer moet gaan werken..

Stel dit in een ander daglicht en je hebt een totaal ander beeld… die file.. is met regen echt zo erg nog niet .. je zit immers droog en warm… misgrijpen bij de koffie is zo erg nog niet .. je kan het apparaat nu vullen en je profiteert van verse koffie .. gun je voorganger het laatste likje maar…

Dat het weekend om is … dat gaat altijd sneller ja .. maar wees blij dat je deze tijd van economie een baan hebt waar je naartoe kan en dat je daardoor een invulling hebt van je hoeveelheid tijd..

Een ander voorbeeld van kijken en zien is hoe je een mens kan lezen.. wat ik dus nog wel eens ervaar..

De man of vrouw die keihard zegt .. ” kijk mij nou.. ” of… ” kijk eens wat ik heb en kan .. had je niet gedacht he “..

Als ik mijn zicht goed zet zie ik een totaal ander persoon.. juist een persoon die vrij onzeker is … wachtend op bevestiging voor hetgeen hij of zij wil bereiken en aan het proberen is..

Het geeft niks.. maar ik weet wel dat men hun onzekerheid probeert te verbergen.. maar voor sommige mensen is het zo duidelijk zichtbaar..

Die mensen hebben ook moeite met het kijken .. en het zien… als je dat begrijpt .. ben je een stuk minder onzeker over de issues waar je mee worstelt bijvoorbeeld..

Feitelijk roepen ze… ” wat een vreselijk veld met van die pluizende paardenbloemen.. dat zijn echt geen mooie bloemen..!! ”

Maar wie verder kijkt… kan zeggen .. ” Wat apart veldje… weet je wat nou zo leuk is … we rennen erdoorheen.. dan waaien al die pluisjes los.. en we plukken er een aantal .. gaan we midden in het veldje bloemen blazen… dat is leuk !! ”

Soms is het een kwestie van gewoon logisch nadenken… maar soms ook gewoon goed kijken naar hetgeen wat je ziet..

En soms .. ben ik best wel een dromertje.. nouja laat mij maar … dat vind ik leuk..!!

 

Kissssss Anne-etc