Ken je dat… het kwijt raken van alles…

Je sleutels als je de deur al uit had moeten zijn maar nog niet bent omdat je .. ja juist… je  sleutels kwijt bent…

Ook dat je in de supermarkt als een kip zonder kop je boodschappen doet omdat je onderweg je briefje kwijt geraakt bent..

Mij overkomt het hier ook regelmatig .. dat ik hoor dat mijn huis telefoon rinkelt… maar ik werkelijk geen idee heb waar dat ding zich werkelijk bevind..

Gelukkig is dit niet het ergste wat je kwijt kan raken het kan en gebeurt vaak nog veel erger..

Ooit overkwam het mij… de angst van elke moeder.. het kwijtraken van mijn oudste in een pretpark..

Het gebeurde in een seconde.. je kijkt … en weg was mijn oudste.. en mijn gevoel van binnen kan ik omschrijven als ineens loodzwaar..

Je kijkt om je heen.. probeert een overzicht te maken van aanknopingspunten die voor een kind van 5 interessant kunnen zijn..

Mijn familie kijkt mee… we kijken allemaal naar hem uit… ik werd langzaam aan naarmate tijd verstreek witter in mijn gezicht..

Het leek een heel uur .. feitelijk waren het ongeveer nog geen eens 10 minuten die verstreken..

Toen zijn tante met hem terug kwam lopen.. wat een opluchting… ik voelde het werkelijk van mij afglijden..

Boos… nee dat was ik absoluut niet… eerder blij dat het zoeken niet meer hoefde … ook hij was van streek.. hij had ons toch ook gemist..

Dit gevoel wil ik nooit meer voelen… al weet ik uit ervaring dat je ook gevoel kwijt kan raken.. en heel soms kan je dat terug vinden..

Gevoelens zijn rare emoties… ze doen van alles met de mensen …

Je kan gevoel kwijt raken voor een partner… je kan het ook weer terug vinden .. bij dezelfde partner.. of een ander..

Anno 2013 staan scheidingen hoog op de lijst van levenswisselingen..

Het belangrijkste is .. zorgen dat je dat spel niet hoeft te spelen.. al kom je er zowaar niet onderuit.. het kan er zomaar insluipen..

Elk huisje heeft zijn kruisje zegt men.. en ja dat klopt… de ene relatie is lang de andere niet..

De enige spelregels die hiervan zijn … zorgen dat het gevoel niet kwijt en verloren gaat doe je op maar 1 regel… communiceren over de rest van de regels..

Ander gevoel wat ik wel graag terug wil vinden en waarvan ik ook wel denk dat het me gaat lukken is het gevoel van geborgenheid..

Hierbij is wel nieuw voor mij… het gevoel van het bieden aan geborgenheid voor mijn jonkies…

Zolang zij hun tevreden en veilig voelen in de omgeving die ik hun bied en aanpas daar waar nodig is.. kom ik aardig in de richting van mijn eigen gevonden geborgenheid..

Verder ben ik nog niet zo heel veel kwijt los van mijn sleutels zo nu en dan …. mijn mobiele telefoon nog sporadisch… mijn aanstekers die altijd door derden in hun broek zakken gestoken worden…

Soms ben ik best wel chaotisch in mijn huishouden.. maar … het is mijn huishouden en ik vind vanzelf alles wel weer terug..