En ja hoor .. hij is er weer… de beste man.. vriend van ieder kind…Voor het hele gezin een puur genot nu Sinterklaas weer is aangekomen in Nederland..

Voor kinderen het feest van plezier en complete verwennerij..

Voor de ouders het feest van leugens en geheimzinnigheid en verdraaien van diverse waarheden om het genieten voor kids op en top tot z’n recht te laten komen..

Het hele jaar doen we netjes ons best om onze voorbeeld functie als ouder zijnde te vervullen… liegen en jokken dat is niet netjes en dat behoor je niet te doen leg je aan je eigen kind uit…

Denk erom.. neem geen snoepjes aan van vreemden en zodra iemand je juist wel snoepjes aanbied kom je het thuis vertellen.. zo snel mogelijk..

En dan is het Sinterklaas…!!!

Juist van iemand zo zwart geschminkt mag je best een pepernoot aanpakken.. dat geeft helemaal niks … en nee dat hoef je nu niet steeds te melden bij me want er lopen zat van die figuren … in elk winkelcentra … scholen.. noem maar op en je ziet ze lopen..

Jokken mag niet … nou ja .. rest van het jaar mag het niet .. voor nu mag het even wel … hoe heerlijk is dat voor de ouders..

Even een maandje /paar weken legaal liegen over wat je koopt aan boodschappen… over hoe laat je naar bed gaat omdat je nog even snel wat ” opruimen” moet..

Heerlijk, ik vind het altijd wel geweldig om mijn kids in de zeik te nemen zoals men dat hier noemt…  dus ik kan mijn lol weer op deze periode..

Rest van het jaar ben ik eerlijk zat .. maar in de maand december mag je best aan mij twijfelen hoor … ik neem vaak niet alleen mijn kinderen in de zeik maar ook wie tegen een geintje kan en toevallig op mijn pad komt..

Ik kan me nog een moment heugen dat ik rond Sinterklaas tijd een fikse bonje had met mijn toenmalige partner.. en dat heeft ie geweten ..

Boos vanwege dingen die niet uitgesproken werden heb ik ’s nachts zijn gympen gepakt … de twee en een halve kilo zak pepernoten compleet leeg gemaakt in twee Nikes van hem…

Denk je dat dat alles is… nee vergeet het maar ik was nog steeds boos na het vullen van die stink gympen..

Gauw mijn frustraties in rijmvorm gezet als ” wijze woorden van de Sint ” en dat als hij niet zo bijdraaien binnen 24 uur hij met de zak mee zou gaan naar Spanje ..!!

De ochtend kwam en mijn toenmalige partner stond op… ik was deels wakker .. en hij was nog niet bijgedraaid…

Onder aan de trap hoorde ik hem vloeken en tieren omdat hij niet zo snel zoals gewoonlijk zijn schoenen aan kon schieten om naar de bus te rennen..

Luids keels vervloekte hij mij.. mijn naam galmde door de gang en ik lag boven in bed nog en draaide me nog eens heerlijk om voor een uurtje..

Na dat uurtje besloot ik ook maar even om op te staan en onderaan de trap lag een hoop van pepernoten…

De dag vloog om en bij thuis komt zat meneer op de bank en keek me aan vertelde me dat er iets in de keuken stond voor mij..

Hij legde me uit dat ie het gedicht mee genomen had in de bus en naar zijn werk om alles even goed door te lezen en kennelijk had dat zoveel indruk gemaakt.. dat ik een flinke bos bloemen verdiende….

Zijn collega’s vonden het helemaal geweldig en vonden dat hij zich best minder als een zak moest gedragen om werkzaam te blijven voor het bedrijf, want stel je voor .. hij moest echt mee naar Spanje!!!

Dus .. ik stel voor dat ik al in november mag beginnen met geiten en klieren .. want dat vind ik nog het allerleukste..

Wie goed doet goed ontmoet zeggen ze… ik zeg .. wie gek doet .. een gek ontmoet…