Decembermaand… vol stuiterende kids.. winkels overvol met verleidelijke artikelen.. noem maar op..Ze zeggen dat het een feestmaand is.. nou .. wat een feest..

Kinderen die stuiteren van een dagelijkse overdosis aan pepernoten.. chocolade letters en ander zoettig spul.. genaamd marsepein..

Ik word al naar als ik eraan denk… ik lust het niet.. althans niet in die mate zoals zij het eten..

Ook is er nog die ene oude kerel,.. ja die kindervriend met de naam Sinterklaas..

Zijn knecht de zwarte Piet zorgt voor flink wat opschudding deze dagen hier in ons land maar daar wil ik verder niet veel over kwijt… mijn standpunt is bekend net als van vele nederlanders..

Dagen zijn de kinderen in touw … vol van stress.. het schrijven van de lijstjes die in de avond bij de haard gezet worden onder het ” genot ” van een liedje… een kinderliedje…

Gelukkig is die fase begin van de maand en is dat na de beruchte 5 dec weer fijn voorbij…

En dan is er weer een ander saamhorig bedoeld feest….

Kerstmis .. en die duurt gelijk 2 dagen .. en er staat een ” Ballenboom met piek ” in de huiskamer.. waarom…geen idee…

Bij mij in de familie hadden we altijd 1 jarige op tweede kerstdag waardoor je op die ene dag als familie bij elkaar kwam..

Hoe dat dit jaar gaat na het overlijden van mijn vader en nog een ander familie lid geen idee… mijn kinderen zijn er ook niet met de kerst ..

Ik denk dat ik het dan maar lekker rustig heb…

Maar kerstmis dus .. een feest van twee dagen leren en waarderen wat je om je heen hebt… een soort zelfreflectie in twee dagen tijd..

Toch is de saamhorigheid zoals vroeger ver te zoeken… ik wijt het maar aan de crisis van deze tijd…

De slogan ” de maatschappij.. dat ben jij .. ” heeft er misschien wel voor gezorgd dat de mensen tegenwoordig zo egoistisch zijn en eerst aan hun eigen denken voor ze kijken naar de situatie van de ander…

Van mij  hoeven die winkels niet zo extreem uitgedost en vol met allerlei leuke artikelen.. als ik wat nodig heb koop ik het wel zodra ik het hebben moet..

De winkelier heeft het nu deze dagen ook zwaar en heeft elke omzet nodig om te kunnen blijven draaien dus ik koop vast wel wat .. maar ook ik kan niet veel missen … maar helpen wil ik immers iedereen…

Het mooiste gebaar kwam bij mij twee jaar geleden.. ik kreeg een kerstpakket… bij elkaar gezochte spullen door diverse mensen en gebundeld door een stichting of een van de kerken…

Daar waar ik niet meer in geloof… kwam toch nog een kerstgebaar… en het was uniek verzameld zal ik maar zeggen…

Mijn kids vonden het domino spel wat erin zat geweldig .. ook al was het niet eens meer compleet.. ze hadden er een flinke middag schik van..

Na de kerst heb je nog een aantal hectische rustdagen… waarop het overvol is in de supermarkt… en t scheelt.. ik kan prima een diner organiseren als ik alleen ben met de kerst met een deken … kussen … twee kaas souffles… en een waxinekaarsje op mn tafel,..

Dan heb je nog het wisselen van het jaar waarin 2013 overgaat naar 2014.. laat ik daar maar mijn hoop in hebben.. dat dat jaar me beter afgaat dan dit afgelopen jaar…

Afgelopen jaar was niet slecht… maar bijster vrolijk was het zeker niet en ik weet dat dat voor meer mensen geld…

Goede voornemens.. ik heb er geen enkele… stoppen met roken misschien… maar zeker weten doe ik het nog niet…

Deze wisseling gaat gepaard met flink wat vuurwerk, maar ook nu zie je dat de crisis erin hakt en er voorheen veel meer vuurpijlen de luchten kleurden dan deze afgelopen jaren…

Voor mij maakt het niks uit.. ik zwaai wel mee met een sterretje… die je normaal in je ijsje krijgt als je in een restaurant je verjaardag viert..

Het is een klein stukje vuurwerk maar het impact bij mij is huge… waarom.. ik eer altijd het kleine…

Wij gaan ons in huize Etc niet al te druk maken over komende jaar wisseling… mijn kids mogen wat extra snoepen .. wat later naar bed.. en als ze wakker worden .. worden ze wakker….

Ik vind hun knuffel veel beter dan een sinterklaas kadoo… of een kerst kadoo… of een fles champagne… hoewel…

Toch vermoed ik dat dit niet mijn allerlaatste blog zal zijn in 2013.. we moeten eerst die ouwe kerel nog ff gaan uitzwaaien…  en dat ga ik ook zeker doen… morgen al…

Kisss Anne-etc