Er werd een idee geopperd om een blog te maken over het feesten of het ” stappen ” in Ijsselstein..Nou.. daar had ik wel even zin in…

Mijn avond begon zoals alle anderen .. zo sta je nog even je keukenkastjes te poetsen om vervolgens een berichtje te krijgen om lekker nog even de kroeg in te gaan met vrienden..

Nou dat slaan we natuurlijk niet af en met een van de leden van het gezelschap had ik afgesproken om dit blog te maken…

Bij de betreffende kroeg word ik vriendelijk begroet door de portier..en zo netjes als hij is houd hij de deur voor me open…

Na het ophangen van mijn jas loop ik richting de bar en zie daar al een aantal van het gezelschap staan.. die me een warm welkom geven…

Door de speakers galmen de smartlappen afgewisseld met technische deuntjes die ik aardig kan waarderen gezien mijn rock voorkeur..

Verder in de tijd en het gezelschap was compleet.. degene die ik wilde zien .. die waren er… ook al zag ik veel te veel ” hungry eye’s” mijn kant op kijken maar besloot er niet teveel aandacht aan te besteden..

Het werd 1 grote worstelpartij om je van de ene kant naar de andere kant van de kroeg te begeven… vaak ook nog met een biertje of een sinas zonder rietje in je hand… even ter info.. de rietjes waren vanavond helemaal op..

Die worsteling ging door in het rookhok waarin we ineens deden beseffen dat roken met z’n allen best gezellig is .. net als de naastenliefde in de metro enzo.. je staat intens met zijn allen op een kluitje bij elkaar … en met je biertje erbij is dat reuze gezellig en kom je best wel met mensen in contact..

De mensen beseffen niet dat je op deze manier de gesprekken van je medemensen kan horen ( je ontkomt er niet aan ) dus voor je het weet en in plaatjes gaat denken… berg je dan maar van een hoop censuur.. het ene gesprek is nog meer van grotere onzin dan het andere …

Maar het is zo leuk om gewoon te luisteren en te kijken naar alles om je heen..

We plagen wat mensen … op een gezellige manier .. en met we bedoel ik .. mijn gezelschap en ik ..

Lege glazen die mensen per ongeluk laten sneuvelen… we proberen ze wijs te maken dat ze elk glas moeten tellen en het totaal bedrag bij die vriendelijke portier moeten afrekenen .. ( dan heeft hij ook een hele leuke avond met zn eurootjes )

De ene opmerking bovenop de andere opmerking plaatsen … en dat allemaal onder het genot van een sinas … een cola … en een biertje..

Waarschuwingen zijn ook al naar mijn vrienden gegaan .. ” kijk uit .. ik blog dit weet je nog ” dat was mijn favoriete… en hielp het… nouja een klein beetje wel…

Ik gaf mijn ogen de kost…. en keek eens goed in het rond .. tot ik iemand zag waardoor ik zo hard moest lachen en zichtbaar ook nog wel… mijn vriendin attendeerde mij erop dat ik me maar beter kon omdraaien want de persoon in kwestie had alles gezien en gehoord van mijn lachaanval..

Totaal om niks moest ik zo lachen om een bepaald persoon .., en nee dat was niet die ene stevige kerel die bovenop een tafeltje stond te swingen van links naar rechts met zn heupen en spelend met zijn shirt..

” Im too sexy for my shirt..” fredje swingde er eens goed op los en wat had hij er een lol in…

Onder de vrienden die bij me waren bevond zich ook een Anne… en wat doen wij als we een nummer aan gaan vragen bij de draaiende dj..????

Juist… zorgen dat hij ” Anne ” van Clouseau … of desnoods Herman van Veen gaat draaien…. en yeah .. he did …

Langzaam aan loopt de kroeg wat leger en her en der komen we nog een paar bekenden tegen en net als de mannen hun zinnen hebben gezet op mogelijke prooien besloot ik samen met de enige Anne die net als ik nog was blijven plakken nog even snel een broodje te gaan eten voor dat we huiswaarts gaan…

Mijn hand werd gegrepen door een man die duidelijk wilde dat ik .. of wij .. nog even wat langer zouden blijven maar ik besloot er niet aan toe te geven.. en trok mijn hand terug… tijd .. hoog tijd om te gaan dus…

Door een xtal sinasjes kan je best even vergeten dat je je tas aan de kapstok hebt laten hangen… das echt een heuse “Anne-actie” en niet eens van mijzelf..!!!

Het was aardig druk in de broodjeszaak en door dat wij met z’n tweeen waren .. kregen we snel onze bestelling en hadden we vrij snel een plek aan een tafeltje bemachtigd waar nog een bekende ook al zat te eten…

In deze broodjeszaak werd mijn vriendin benaderd door een man die kennelijk nogal vasthoudend is als het gaat om haar aandacht .. en probeerde tevergeefs complimenten te maken over haar figuur… en kreeg ze een complete liefdesverklaring recht voor haar neus..

Kennelijk was dit niet de enige keer dat hij zijn poging deed.. en waarschijnlijk ook niet de laatste…en uiteindelijk was hij naar buiten gesommeerd door de beveiliging..

Jammer dat er op zo’n avond als deze nog altijd van die mensen zijn die weer aan het uitdagen zijn… en kijken wie ze een oor aan kunnen naaien zoals bij de bekende die aan tafel al zat te eten het geval was.. hij dreigde slachtoffer te worden van een bizarre wisseltruc met telefoons..

Op zo’n moment blijkt dat je veel aan je vrienden heb.. want van alle kanten kwamen diverse maten op voor elkaar..

Het resulteerde in een klein opstootje met een goede afloop waardoor men in alle rust weer huiswaarts kon gaan..

Op de weg naar huis.. ja ja .. kwamen we de man die eerder al een liefdesverklaring uitte naar mijn vriendin weer tegen … discussierend met een andere dame en twee agenten die ook kennelijk niet van zijn manier van complimenten en gevoelsuitingen gediend waren..

Nog na kletsend en grinnikend vervolgden we onze weg naar huis.. we waren het eens .. het was een geslaagde avond..!!

Thuis gekomen… moe… melig… voldaan… en lichtelijk zweverig mijn bed in gedoken en geslapen tot volgende ochtend..

Volgende keer weer een feestje maken ???? Ik zeg .. JA..!! šŸ™‚