Verzamelen bij de hoofdstraat hier..

Wat gaan we doen op deze vroege maandagmorgen.. los van mijn inkopen ga ik een vriendin vergezellen die iets unieks gaat doen..

Zij gaat voor haar eerste tattoo… ik speel nog dagelijks met het idee om ook weer die stoel in te kruipen voor nummer 10..

We fietsen naar de shop.. ze is lichtelijk opgetogen.. en terecht ook..

Eenmaal aangekomen haalt ze haar schets uit haar tas en laat aan de man in de shop het idee zien wat er gezet moet worden en hoe en waar..

De man legt haar uit dat wat ze wil.. het mooiste is zoals hij het haar voorstelt .. afgeweken van haar idee dus … en nadenkend stemt ze in..

Ja sommige mannen hebben soms gelijk.. ik tik expres sommige… want als het gaat om een tattoo .. leg ik het af tegen iemand die dagelijks tattoeert.

Even geduld nog.. er moet nog het een en ander voorbereid worden en ik lees op mijn gemak nog even de huisregels van de shop..

Lachend vraag ik of ze nog van te voren een predictortje heeft gedaan .. verwijzend naar huisregel 10 ” Zwangere vrouwen kunnen wij helaas niet van dienst zijn..”

Nog voor ze in de stoel moet plaats nemen drukt ze me snel nog even haar mobiel in mijn handen waarop ik ratel dat ik wel opneem met “Hoi met Anne .. de personal assistent van Anne..!! Kan ik een boodschap noteren?”

In mijn gedachte krijgt mijn nummer 10 tattoo meer vorm maar daar laat ik me nog niet over uit .. wel moet ik bekennen de sfeer van de shop maakte me kriebelig om ook maar een afspraak te maken voor mijn ontwerp..

Het gezoem van de opstartende naald… dat deed me echt beseffen… ja ik wil echt snel weer op korte termijn..

Elke shop heeft die unieke tattoo geur waar ik helemaal dol van word.. vandaar mijn aantal tattoo’s

Mijn vriendin trok een gekke bek zodra de naald op haar pols gezet werd.. maar vertelde me er wel bij dat het reuze meeviel..

Bij mezelf dacht ik ..”ja dat klopt.. maar wacht tot je een tattoo laat zetten van 20 cm bij 20 cm… op een plaats waar je huid er dicht op je bot zit…!!”

Ik heb haar maar niet verteld dat ik een aantal flinke mannen zag verrekken bij bepaalde delen van het zetten van hun tattoo’s…

Persoonlijk zelf.. ik heb er een aantal die ik best goed gevoeld heb.. mijn enkel ging trillen.. en mijn schouderblad deed wel meer zeer dan mijn onder of bovenarm…

Alleen het zetten van de tattoo van haar duurde een half uurtje… gelukkig mocht ik foto’s maken zowel van de lach op d’r snoet als d’r gekke bek die ze trok in het begin..

Wassen met uni cura zeep… insmeren met bepathen om korstjes te voorkomen.. verder drooghouden en zonnebank en chloorwater een paar weken vermijden… het verzorgingsadvies voor je verse tattoo…

Nog snel vraagt ze me wel een keer of tien of hij niet scheef zit… of ie echt maar dan ook echt niet scheef zit.. want zij bekijkt hem vanuit een andere hoek dan ik..

Elke tattoo is uniek en een stukje persoonlijke kunst op zich.. dus hoe scheef of recht hij ook zit .. als zij er blij mee is … is dat het enige dat telt..

De tattoo werd afgedekt met een stukje vershoudfolie… en ik kon me nog net inhouden voor ik stomme dingen ging roepen of zeggen..

En klaar was de draak… !! verder laat ik haar in d’r waarde .i.v.m de symbolische gedachte achter haar tattoo…

Ieder heeft zelf een reden voor het zetten van een tattoo.. en ja ik heb er totaal al 9 en vind mezelf nog niet vol genoeg..

Wat dat aangaat ben ik een wandelend memoblaadje…. er word altijd wel iets bij gekalkt.. tot ik een propje word …

Kissssssss Anne-etc

 

 

Advertentie