Ja.. laten we dat eens doen.. nu met het mooie weer…

Samen gezellig een dagje naar het strand.. lekker even zonnen en misschien een beetje zwemmen..

Daar heb ik dus nu echt zin in… gezellig met de kids… we maken de avond ervoor al een tas in orde…

Zoeken nog de zwembroeken op en de rest van het bikinispul… en ow jaa nog die hele grote “ik lig hier lekker op” handdoeken..

Alles in een tas gepropt want drinken doen we er morgen ochtend wel in aparte koeltas bij..

Speelgoed… wat is wel handig en wat is niet handig om mee te nemen.. schepje emmertje.. harkje… maar dat mini mens erger je niet.. dat blijft maar thuis want dat gaat geheid kwijt…

Rekening houden met het feit dat je alles ook vanaf de parkeerplaats moet sjouwen… nemen we gewoon de dingen mee die de kinderen zelf kunnen dragen..

Als we wakker worden gaat het geleidelijk.. aankleden.. bikini aan.. zwembroek aan… luchtige kleding aan .. spullen pakken.. drinken mee.. en hup.. in de auto..

Natuurlijk moeten we eerst tanken.. dat was ik uiteraard even vergeten… maar oke .. das een 10 minuten karweitje dus dat mag en zal de pret niet drukken..

Heb je dat achter je nog ongetinte rug… rijd je lekker richting snel weg.. ja hoor .. we hebben de eerste “Mama ik moet toch echt heel nodig plassen” te pakken… en kun je weer een extra pit stop maken bij het volgende tankstation..

Voor de zekerheid laat je je andere kind ook maar even plassen om verdere vertraging te voorkomen… en nog steeds vol goede zin vervolg je je weg naar…. het strand..

De radio speelt zinderende zomerse rock nummers om lekker in de stemming te komen zoals “summer of ’69” wat we met z’n allen vrolijk meebleren..

Neeee heeee…. dit ga je niet menen… denk je nog met nog een kleine 20 minuten te gaan om vervolgens boven de weg de borden te zien met 50 km… File..!!!

Hmpf .. we waren dus niet de enige met het mooie idee om een dagje strand te gaan doen…

Ook in de auto loopt temperatuur hoog op en je ongetinte rug van net .. die is wat klef door het zweten en de warme rugleuning..

Een van de kinderen word dorstig en je geeft ze alle twee maar een pakje drinken want tenslotte had ik er genoeg van ingepakt..

Na een paar extra rondjes om dat het druk was en er net een aso figuur mijn plekje induikt waar ik op stond te wachten met mijn knipperlicht aan.. staan we eindelijk netjes geparkeerd en pakken we de spullen uit de auto..

Ja… zoals voorspeld kon natuurlijk ik weer alles dragen en ben ik blij met de keuze die ik gisteren al maakte door enkel hanteerbaar spul mee te nemen qua speelgoed en bagage..

De kinderen mogen een plekje uitzoeken.. het liefste zonder bergje van blikjes en peuken midden op het strand… en daar deden ze goed aan…

Nou komen de “shit.. heb ik dat” momenten die kennelijk elke ouder wel ervaart..

We leggen de handdoeken klaar.. waar binnen nog geen twee seconden al een zandspoor overheen loopt…. om tijdens het uitschudden ervan .. je nog tegen je oudste zegt “Het is echt niet erg om zand tussen je tenen te krijgen.. je bent aan het strand notabene..!!”

Doordat je nog aan het schudden was voor de tweede keer zag je even je jongste over het hoofd die ineens huilend bij je komt vanwege “Auwwww aauuuwwww ik heb zand in mijn oogjes..!!”

Na de tranen weg gekust te hebben en je oudste heeft geaccepteerd dat zand best redelijk is .. zijn de broertjes toch lief aan het spelen en kan ik ook even lekker op mijn ( nog zandloze handdoek ) gaan liggen dus ik pak mijn zonnebrand…

“Shit… heb ik dat..!!” zeg ik tegen mezelf omdat ik het dopje in het zand laat vallen terwijl ik die fles olie tussen mijn knieen heb gezet… en ook die langzaam omvalt…

Mijn jongste wil wel even naar de zee… en ik zeg tegen hem dat ik hem wil blijven zien en niet te ver weg moet gaan… en neem een emmertje water mee … voor het schoonspoelen van mijn dopje..!!!

Huilend komt ie terug… want zijn knietjes deden zeer.. het water beet hem…

Waar ik nog in de eerste gedachte zat van misschien drijven er wel kwallen of zo… bleek het zoute water en zijn schaafknietjes een pijnlijke match te zijn…

Dat werd dus weer troost kusjes geven want niet lang daarna kwam nummer twee huilend aangelopen.. die was op een scherp schelpje gaan staan en dat deed toch wel even zeer…

Inmiddels werd dat gewoon even een snoepje eten op de handdoek… en ja er liep weer een zandspoor .. maar goed.. lekker boeiend.. want mijn kinderen trokken bij en hadden weer wat schik erin….

Samen zouden ze heel lief een zandkasteel te bouwen in het zand en mijn jongste wist wel dat je met zand en water modder kon maken .. en dat is leuk .. want dat is toch vies…!!

Hier had ik het allemaal om gedaan .. de hele rit.. de file… het parkeren… voor een genot om te kijken naar twee broertjes die zoveel van elkaar nog gaan leren … die nu op hun manier van deze dag genoten..!!

Het gestuntel van die twee die heen en weer liepen met wateremmertjes vol… langs de scherpe schelpjes… met de rug naar de wind om te voorkomen dat er weer zand in hun oogjes waaiden…

Dat maakt toch gewoon het gemopper van de terug weg alvast goed.. weer dat plassen.. weer dat sjouwen… enz enz…

We doen het gewoon binnenkort nog een keer …. en nog een keer …. en nog een keer šŸ™‚

Kisssssss Anne-etc