Mijn inspiratie raakte op.. dus via de weg van de sociale media schoot ik een vriendin aan om een onderwerp te bedenken..

Vraag me niet naar details .. want die wil ik ook niet altijd weten… maar het werd dus de wc… vaak het kleinste kamertje van het huis.. hoewel dat bij sommige mensen wel  kan verschillen…

Die sociale media en dat kleine kamertje .. komen steeds vaker bij elkaar .. althans dat gevoel krijg ik ..

Dat zal kennelijk komen omdat je tegenwoordig die media ook bij je draagt in de vorm van je mobiele telefoon..

We willen amper iets missen en we willen ten alle tijden bereikbaar zijn en ook ik betrap me er op dat ik er net zo schuldig aan ben..

Excuus voor de mensen die mijn “plee safe selfie” gehad hebben… het was echt een Anne – actie..

Soms zit je gewoon met je media in een goed gesprek.., en je moet ineens heel nodig… wat doe je dan… meenemen…!!

Probeer dat maar eens met een laptop… dat lukt maar weinig mensen… maar ze kunnen het ..

Maar goed… iedereen heeft een wc in huis..

De een heeft een druk knop om te spoelen… de andere zo’n ouderwetse stortbak bovenin die je met een touwtje aan de zijkant moet bedienen… of nog ouder .. met een duw stang naar beneden duwen..

Je moet het maar net even weten want als je deze verschillen niet kent zoek je je eigen helemaal wezenloos naar de spoelknop..

Er is voldoende variatie als het gaat om wc brillen… je hebt ze met vissen en schelpjes… doorzichtig… met prikkeldraadmotiefje… stenen… of gewoon klassiek wit..

Zit je beter op een oceaanbril… of wil je liever kiezels aan je bips… je mag het helemaal naar wens maken en je toilet garnituur erop aanpassen in vorm van een borstelhouder en een houder voor je velletjes Popla..

Als je een beetje ruimte heb in dat kamertje heb je misschien ook nog een klein wastafeltje… dat heb ik wel… maar door het geklier van mijn kinderen is hij al 2 jaar “tijdelijk” buiten gebruik gezet..

Wat leuk is om tijdens het bezoek… wat misschien even meer dan een paar minuten kan duren door die hachee van de dag ervoor, is een van de vele boekjes lezen die bekend staan als wc romans… de moppenboekjes idem..

Eerlijk… soms hoef ik niet eens echt… maar als mijn kinderen lopen te mopperen… laat ik ze maar even gaan en trek ik me even terug… en lees ik wel 2 korte verhaaltjes in plaats van 1..

Toch zijn er momenten geweest .. dat ik heel innig mijn porcelein knuffelde na een avondje stappen of zo.. of als ik echt ziek was door een buikgriepje.. of iets verkeerd gegeten had…. dan ben je toch blij dat ie er staat..!!

Soms krijg je van die heldere ideeen … op de wc… bijvoorbeeld door omhoog te kijken zie je ineens waar je met je ragebol nog een keer wezen moet… of als je iemand bent die graag naar beneden kijkt ( mannen vooral ) dan zie je dat je vaker je linkerneus van je schoen gestoten hebt dan je rechterschoen…!!

Waarom ik hiermee naar mannen verwijs is omdat hun moeten kijken waar ze naar richten.. voor een aantal zijn er speciale vliegenstickers die je in de pot kan plakken als functie van “target”..

Volgens mij is er niks vervelender dan naast de pot pissen en kletsnatte sokken hebben als je toevallig geen schoenen meer aan hebt en je op je sokken door het huis liep..

Ook vind je regelmatig nog de bekende wc tegeltjes .. “Denk niet bij het laatste vel, wie na mij komt die red het wel..” of “Heren doe de bril omhoog, want de dames zitten ook graag droog..”

Dat zijn toch weer hele kleine  hints naar de etiquette van het gebruik van het toilet.. want ja ook hiervoor gelden er bepaalde ongeschreven regels…

En geloof me .. er is niks ergers … dan misgrijpen van het toilet papier..

Kisss kissssss Anne-etc