Ja hoor we hebben het weer… het is Pasen..!!

 

In mijn gedachte betekend Pasen nu gewoon lekker vrij… vroeger was dat anders..

Toen moest ik zelf mijn eieren schilderen … daar heb ik nu mijn kinderen voor.. ik zet hun eraan dat ik nog even lekker mijn eigen was kan verwerken tot grote stapels wasgoed…

In hun nieuw aangeschafte paaseischilderhoudertjes met een wit ei tussen geklemd gaan ze dapper hun gang en hoop ik maar dat ze er wat moois van maken..

Het word vast dagen eieren eten… dat verschilt niks van vroeger… ei op je brood.. ei in salade .. ei in de home made sla…

Nog twee dagen doorbijten.. maar ik kan nu al geen ei meer zien..

Dan heb je ook nog het paas ontbijt… gezellig met het hele gezin aan tafel.. in de ochtend vroeg de tafel dekken en zorgen dat mijn ouders aan tafel kwamen… man dat was een hele opgave..

Ook die taak is nu voor mijn kanjers weg gelegd.. ik ben namelijk nu een heuse uit slaper en als het kan blijf ik het liefste liggen tot het echt niet meer anders kan…

Het zal dus alles behalve makkelijk zijn om mij aan die ontbijt tafel te krijgen .. nog voor 10 uur… dat gaat ze vast niet lukken..

Van mijn Opa en Oma kreeg ik vroeger altijd een paashaas van chocolade die ik, zoals elk kind datzelfde gedrag uit, gelijk direct wil verorberen en weg wil eten..

Ook dat is nu voor mijn kids weggelegd.. ik heb voor hun beiden een paashaas geregeld die ze moeten laten staan tot het echt Pasen is.. en niet een dag eerder mogen aanbreken…

Ik deed mijn Opa altijd in de maling nemen met een leeg gegeten eierdop.. om die omgekeerd op het dopje terug te plaatsen zodat als hij zijn ei kapot zou tikken… hij enkel een leeg schil aantrof..

Toen ik 5 was .. was dat humor… nu zal het eerdaags mijzelf overkomen denk ik … je weet nooit wat die kids van plan zijn..

Dit jaar sla ik mijn paasversiering over… ik hoef geen takken… ik wil geen hang eitjes..

Mijn bunny oren en pluim staart blijven in de kast.. ik vind het goed zo …

Tot je thuis komt en wat blijkt .. de paashaas is geweest…!! kids zijn aan het rennen naar een zilveren doos midden op de galerij..

Vol spanning willen ze dat ik de doos naar binnen til en zetten ze de paashaas op hetzelfde niveau van sinterklaas en kerstman…

Zelfs ik moet even met mijn ogen knipperen … de zon scheen op het felle folie… maar ook ik bedacht me dat de paashaas wel eens werkelijk kon bestaan..!!

Er zat een mooie kaart bij en de jongens konden niet wachten tot ik die kaart aan ze zou voorlezen … en er zat ook gewoon een muziekje in..

Verrast door hetgeen wat erin zat .. kwam er plaats voor ontroering en soms een klein beetje schaamte…

Ik had zo makkelijk Pasen afgedaan als “niet zo erg bijzonder”Ā  want het was nu allemaal anders .. terwijl ik eigenlijk hoorde te zorgen dat mijn kids hetzelfde Pasen hadden als wat ik had als kind zijnde…

Ontroerd door de mooie gezichtjes die de jongens hadden bij het zien van de inhoud van de doos… en ja … ze waren in hun nopjes..

Bij deze heb ik me voorgenomen om de traditie als Pasen toch maar in ere te houden .. en volgend jaar .. koop ik paastakken .. en eitjes … en zal mijn huis er ook meer Paselijk uit gaan zien..

Helemaal hetzelfde Pasen kan ik mijn kinderen niet geven.. maar ik heb wel de taak om er zo dichtbij mogelijk in de buurt te moeten komen…

Have an eggy easter everyone šŸ˜‰

Anne-Etc