De voorbereidingen zijn getroffen…

Haren netjes in een staart en de juiste uitgaanskleding aan… en ja ook mijn schoenen heb ik netjes aan mijn voeten gedaan..

We nemen nog het laatste wijntje en dan gaan we op stap zoals elke keer als ik een keertje vrijaf heb…

Langzaam via de trap lopen we het complex uit en gaan we de straat op waarop mijn vriendin oppert dat ik wel hele erge “dominante schoenen” draag…

Het geklik en geklak duurt voort de hele weg en mijn vriendin vraagt of ik misschien de volgende keer dempers aan wil doen…

Ik probeer haar uit te leggen net als dat ik mijn andere vriendin ook uit wil leggen dat dit juist mijn stap schoenen zijn waarmee ik gewoon overal binnen kom waar je voorheen met gympen of sneakers word geweigerd..

Dat is me wel eens overkomen namelijk dat ik een uitgaansgelegenheid niet in mocht omdat ik niet de juiste schoenen droeg..

Mijn vriendin opperde dat mijn schoenen de hele buurt wel eens zou kunnen wekken met het passeren van diverse woningen in elke straat die wij door moesten om in de stad te komen..

Dat zij niet stilstond bij het feit dat de bar waar wij heen gingen dat daar de muziek het geklik en geklak van mijn “dominante schoenen” zou overtreffen verbaasde me niet zo heel veel..

Een van de meiden wilde niet mee en die hebben we netjes bij de taxi gedropt waarna we onze weg vervolgden en we de bar binnen konden gaan..

Die ene man die ons vergezelde met dit uitstapje kreeg een behoorlijke vuurdoop om aan de bar wat drankjes te regelen en mijn vriendin die hem meegenomen had stond te glunderen..

Na een gezellige avond gingen we lichtelijk melig na een aantal drankjes weer op huis aan .. en wederom was het mijn vriendin die zich ergerde aan mijn schoenen..

Misschien was zij gewoon lichtelijk jaloers op het feit dat mijn schoenen meer geluid produceerde dan haar fluisterende stappertjes die zij zelf aangedaan had…

Bijna aangekomen bij mijn huis heeft ze mij gewoon vanwege mijn schoenen in de eerste de beste heg geduwd die zij tegenkwam waarbij ik door mijn hakjes mijn evenwicht bijna verloor…

Door deze knullige duw en beweging die daarop volgde kreeg ik te horen dat ik genoeg gedronken had waarop zij me haar arm aanbood om verder naar huis te lopen..

Om verdere discussie te vermijden zo vroeg in de ochtend gloren en de rust in de buurt te bewaren heb ik dat maar zo gelaten  en heb ik haar niet verteld dat haar jaloezie ter uiting kwam bij die heg…

Nou weet ik dat sommige vriendinnen alles van je willen lenen … nou ik kan je vertellen dat als zij mijn maat had dan had ik vast en zeker mijn “dominante schoenen” amper zelf kunnen dragen ben ik bang…

Gelukkig maar dat de dame in kwestie eerdaags zelf jarig is en dat ik nu al weet wat ik aan haar zal gaan schenken…

 

Kissssssss Anne-etc