Zomerseizoen weer begonnen… ook weer het seizoen van het voetballen..

Onze stylist uit het zuiden de heer Donders heeft er een goede deal mee bereikt.. namelijk de juichpakken van onze hollandse kleur..

Met een mooie gouden oranje leeuw erop werd het een heuse rage… oftewel er ontstond een run op juichpakken en het merendeel van onze bevolking wilden mee juichen als Nederland moest spelen in zo’n pak..

In mijn  vriendenkring waren er ook een aantal die in het bezit waren van zo’n pak en de allereerste wedstrijd die bij mij thuis werd gekeken zaten ze geheel gekleed in juichtenue… en dat hielp.. (blijkbaar)

Het elftal speelde de sterren van de hemel en het was zelfs voor een niet voetbal fanaat een genot om naar te kijken hoe Spanje werd ingemaakt met dikke goals…

Overal in Nederland is oranje weer de kleur die de straten siert.. die winkels kleurt .. maar vooral de mensen weer door het simpele kleurtje het gevoel van saamhorigheid ervaren..

Los van het voetbal mag van mij dat kleurtje wel blijven als het echt aan de kleur lag waardoor er weer zoveel positiviteit voelbaar was…

Mensen die aan hun buurtgenoten vragen om hulp om de oranje slingers op te kunnen hangen…. buurtgenoten die elkaar niet veel zien dan enkel in het voorbij gaan word meer gevraagd waar men een wedstrijd gaat kijken… en ook of men ook zo genoten heeft van de dikke goals die het elftal scoorde..

Barbeque’s die weer uit de schuren komen… mensen die spontaan gevraagd worden om ook gezellig aan te schuiven… en steeds minder mensen die klagen over de belastingen … want het is immers weer voetbalseizoen..

Toch zal het tij misschien gaan keren… dat is weer de andere kant van de medaille… omdat misschien die ene speler een onterechte gele of rode kaart zal gaan krijgen…

Van de tegenpartij is dat vaak terecht.. maar van ons eigen clubje… zo unfair,… want ook wij verdienen als klein kikkerlandje best wel eens die mega cup … of wat de prijs ditmaal ook mag wezen .. de eerste plaats is al heeeeeel wat..!!!

De spanning zal voelbaar zijn in iedere vezel van elke hollander op het moment dat het erop of eronder is… tv die dagen aanstaat met de top verslagen van wie tegen wie gaat spelen als de wedstrijd start..

Wat gebeurt er met de saamhorigheid als wij met ons elftal naar huis kunnen en uit het spel zullen liggen…???

Dan gaan de barbeque’s weer de schuur in… de vlaggen van de daken af… en de winkels verkopen hun oranje spullen voor een spotprijsje of slaan het spul op tot de volgende koningsdag,..

Ja ook de juichpakken van meneer Donders .. die nu nog als hete broodjes marktplaats op gaan en zodra er een mega bod is gedaan er snel weer vanaf gehaald worden zodat iedereen een slaatje kan uit zijn goede deal… ook die worden opgeborgen in kasten… of op rommelzolders … ook tot volgende voetbal seizoen.. of feestdag van koningshuis..

De mensen zullen zich weer moeten gaan richten op de andere dingen van het leven naarmate de temperatuur ook daalt… dus ja .. belastingen zullen weer te hoog zijn… en de weken en dagen te lang voor het volgende seizoen…

Mensen… ik zeg .. oranje is geen kleur .. het is een lifestyle…

Kisss kisss Anne-etc