We gaan op vakantie en we nemen mee….. 1 tandenborstel…

Daar ga je al de mist in.. want mezelf kennende vergeet ik altijd net als vroeger altijd mijn tandenborstel in het wc gebouw op de camping..

Mijn ouders moesten dan vaak wel weer een nieuwe kopen… zo ging dat bij mij vroeger thuis..

Toen ik nog een kleine Anne was.. zat ik met de vakantie achterin de witte Ford Fiesta van mijn ouders … te samen met mijn twee zussen en de jongste van ons drie zat altijd in het midden..

Als je in het midden zat moest je elke keer tegen een ander aanleunen als je in slaap ging vallen wat weer storend was voor diegene die een spelletje zat te doen..

Gelukkig zat ik altijd bij het raam… dus kon ik altijd wel lekker leunen als ik dat wilde .. want het was een lange rit naar Zuid-Frankrijk…

Stoppen voor plaspauzes deed mijn vader altijd als we op de tolwegen waren… wel op ons verzoek want die wc hokken daar die hadden i.p.v van de originele Franse toiletten wel een pot op de grond staan en een bril om op te zitten..

Wij meiden in pubertijd.. vonden het vreselijk om op twee steunen in de grond te staan en boven enkel een gat te hangen… wij waren niet Frans.. wij waren Hollandse meiden..!!

Na een lange rit en een aantal gemiste afslagen en wat hectiek op de rondwegen rond Parijs en Lyon… kwamen we aan op de plaats van bestemming… de Camping…

Mijn ouders leerden al snel dat toen wij oud genoeg waren om zelfstandig op verkenningstocht te gaan dat ze bij het inladen van de auto en de vouwwagen een tas bovenop de overige bagage klaar legden met zonnebrand.. zwemkleding en een handdoek..

Zo konden wij na aankomst gelijk met die tas omkleden en naar het zwembad zodat mijn ouders samen in alle rust hun frustraties van het opzetten van het hele gevaarte de vrije loop konden laten gaan…

Er is niks ergers dan als je eenmaal begonnen ben aan het opzetten van je tent… dat er drie kinderen om je heen dartelen met de vraag of het allemaal nog lang duurt .. en of dat je die ene koffer met badkleding al gevonden hebt…

Mijn moeder begon aan het klaar maken van de mobiele keuken… en het uitklappen van het picknicktafel.. zodat als we eenmaal uit gezwommen waren we daaraan konden zitten om een broodje knakworst te eten..

Mijn vader zat aan zijn biertje .. eindelijk… de vouwwagen stond als een huis … en de koffers waren verzameld..

Toen kwam die leeftijd dat je bijna niet meer mee hoefde… maar dat je nog een aantal keer meeging .. en wat bleek.. die keren mag je dan zelf je eigen tentje opzetten.. ditmaal vertrokken mijn ouders met hun kant en klaar gezette tas vol met foto camera en portemonnee… richting receptie en erna door naar het terras.. je kon het immers nu gewoon zelf… zoek het maar uit..

En dan niks geen broodje knakworst… eerst kijken als je je tent hebt opgezet.. je luchtbed hebt vol geblazen… dan kijken of je ook het terras kan vinden waar mijn vader weer als voorheen aan zijn koele biertje zat..

Hoe ouder je werd… des te meer kon je zelf ..

Maar toch..steevast.. kocht mijn moeder elke vakantie een extra tandenborstel… omdat ik hem altijd na het poetsen vergat..

 

Kissss Anne-Etc