Zozo… net een klein weekje vakantie gehad…Wat kan een mens daarvan op kleuren.. en ja ik heb dat ook zeker gedaan..

In mijn uppie op het vliegtuig gestapt.. wel uitgezwaaid worden door de liefste mensen om me heen…

Controle door… gefouilleerd worden door een dame die haar werk nogal grondig deed… ik vond het iets te grondig maar wie ben ik als het om controle gaat..???

Bij binnenkomst in het vliegtuig besefte ik weer hoe krap het is… dus billen inhouden lukt me aardig..

Bagage in het rek erboven …een mevrouw mompelt tegen mij of ik liever haar tas niet wil verschuiven.. maar de stewardess hielp me erbij want uiteindelijk moet het er toch in..

Bij het boeken van mijn vlucht had ik een plaats bij het raam uitgezocht… want ik wilde mijn ogen uitkijken als we zouden vliegen en dat was ongelofelijk mooi… alles werd steeds kleiner… en witter… doordat we door een wolk heen vlogen kon ik niks meer zien .. alsof er grote watten tegen het raam gepropt waren..!!
Het uitzicht was geweldig.. heldere hemel met hier en daar een mooie wolk en dan nog de ondergaande zon…

Landen… dat werd even een ander verhaal… met een doorstart die normaal gesproken bij de procedure hoorde… maar ik wilde enkel naar beneden..

Mensen klapten in hun handen..we stonden veilig aan de grond… en ik denk dat ik dat voortaan ook maar in de taxi ga doen als de chauffeur hem netjes voor mijn huis parkeert… dan klap ik ook wel heel even.. het is toch een prestatie..

Na het vliegen nog even een kort ritje naar de aankomst hal met de bus en ook al sprak ik geen “Lissabonees of Portugaals” het woordje exit snapte ik natuurlijk wel dus daar hobbelde ik graag naar toe…

Mijn ontvangstcomite was hilarisch maar ook opgelucht dat ik heelhuids aangekomen was en dat we nu doorkonden op de verdere reis… maar wat doe je als je aangekomen bent en je bent net buiten de aankomsthal??

Ja roken natuurlijk… dus dat moest eerst even..

En door naar het volgende uurtje rijden om bij een klein kamp uit te komen en overal in Portugal zag je allemaal kleine lampjes op de bergen… ik bekeek alles in het donker natuurlijk dus ik had geen idee hoe het land zelf eruit zag maar dat zou ik de dag erna wel meemaken..

Knusse dorpjes daar… heerlijk ook die geur die door het open autoraampje kwam…dus ik voelde me helemaal top..

Niet eens moe van de spannende vliegreis maar eerder goed gemutst van mijn aankomst daar en helemaal in mijn sas toen ik mijn mooie tentje zag dat al tip top in orde was… kleine gekleurde lampjes sierden het kleine kampje waar ik voor een paar dagen zou verblijven..

Het werd die avond gelijk ongeveer half drie maar dat drukte echt de pret niet want het was heerlijk om even langzaam alles in mijn gedachte even na te gaan maar uiteindelijk toch die slaapzak maar ingekropen..

Slapen ging prima … al dacht ik een aantal keer in die nacht wel eens dat de overburen hun hond best wel een bot konden geven om het blaffen tegen te gaan.. maar ach.. het gaf niks.. ik was immers op vakantie..!!!!

In de ochtend stond ik versteld van het mooie uitzicht en kon ik meer van de camping zien die ik vannacht nauwelijks kon bekijken in het maanlicht en schemerige lampjes her en der en werd ik al snel ontdekt door de eigenaren van de camping..

“Kijk eens wat ik gevonden heb vannacht…” werd er vrolijk geroepen en de campingbeheerders gaven me een warm welkom en vertelden me dat mijn komst zeer welkom was..

Na een dag of twee heerlijk in Portugal te hebben rond gereden… lekker gegeten en een ouderwets klooster te hebben bezocht ben ik nog even af gaan koelen in een meertje wat bijna alleen de plaatselijke bevolking kent daar…

Kennelijk mocht ik deze vakantie niks anders dan verliefd worden… op Portugal… en later nog op Spanje en en en …op nou ja eigenlijk alles…

Op naar deel twee van mijn 1/8 wereldreis… de weg vervolgen naar Spanje… maar daarover schrijf ik straks meer…

Ik heb nog wel even iets tijd nodig om mijn koffer nu uit te pakken en mn wasje te doen 😉

Kisssss Anne-etc