We hebben allemaal te maken met keuzes… het begint al vrij vroeg in ons leventje..

Keuzes om te spelen of te eten maken we als peuters al mee… en hoe ouder je wordt des te meer en te moeilijker de keuzes worden..

Kies je blauw of kies je rood.. geel of groen… ga je  werken bij die ene baan .. of studeer je nog even door…

De meest makkelijke keuzes maak je gewoon simpel zelf.. wie kan immers zelf bepalen wat je wil eten… of hoe je een avond door brengt die je nog vrij hebt staan in je agenda..

Sinds een aantal jaar maak ik zowat alle keuzes helemaal zelf.. niet omdat ik dat kan… want dat maakt niet uit..maar omdat dat mijn verantwoording is..

Soms is een keuze die je maakt helemaal goed… soms ook wat minder… weet dat elke keuze consequenties met zich meedraagt..

Bij de simpele keuzes is het niet zo erg om een vergissing te maken… het maakt immers niet zo gek veel uit of je nou bietjes of worteltjes op je bord hebt liggen die avond..

Een verkeerde beslissing maken over een tweetal banen waarbij je graag gezien wordt als werknemer…dat is net even andere koek..

Neem je die baan met het hoogste inkomen maar waar na je inwerktijd blijkt dat je baan je nog steeds niet dat beetje voldoening geeft waar je zo naar op zoek was….

Of neem je die andere baan waarvan je inkomen dan lager ligt en je niet die auto van de zaak krijgt maar waar je na dezelfde inwerkperiode met een voldaan gevoel in je eigen barrel stapt om weer naar huis te gaan…

De meeste mensen nemen bepaalde keuzes zomaar… sommige bespreken ze graag voor ze definitief ja of nee gaan zeggen … maakt niet uit waar je een keuze over moet nemen…

De een vind een broekkeuze al heel moeilijk… maar een ander kan moeilijk een keuze maken die een grote impact kan hebben op de rest van je leven..

Nu ik mijn kinderen help met hun keuzes… welke ik soms uit verstand voor hen zelf moet beslissen voor hen… mis ik soms mijn eigen ouders.. die mij als klein meisje hielpen met mijn keuzes…

Juist degene die ik moeilijk vind om te maken zal ik nu te alle tijden zelf moeten doen… of het nu een broek is .. of een baan… of een stap in een relatie… of juist niet…

Het maakt allemaal niet eens zo gek veel uit…er is eigenlijk maar 1 ding belangrijk..

Wat heeft mijn gezin eraan als ik A kies… of B.. wat levert het voor hen op.. word mijn man er gelukkig van .. dan word ik dat natuurlijk ook…

Zijn mijn kinderen er blij mee.. zo niet.. kunnen ze na het bezinken ervan blij van worden… dan kan ik er ook blij mee zijn..

Erna volgt… hoe voel ik me bij mijn besluit… als ik er blij mee ben .. is mijn gezin vast ook blij met die beslissing.. zo niet .. dan gaat het gewoon niet door…

En soms valt een keuze niet helemaal goed bij de hele partij van mensen in en rondom mij en mijn gezin… maar als het voor mijn gezin uitkomt doen we het zo..

Ik ben gewoon best heel tevreden als ik worteltjes op mijn bordje krijg in plaats van bietjes… zolang ik mijn gezin er maar van zie genieten… dan smaakt dat me nog helemaal het beste..

Ik heb besloten… snel weer verder te bloggen…

Kissss Anne-etc 🙂