Wat kan een mens genieten.. van de stilte om je heen..Zodra de ochtend langzaam afbreekt en overgaat in dag nemen de geluiden om je heen steeds meer en heftiger toe..

Wekkers die langzaam aan gaan zoemen… die overgaan in muziek.. kinderen die voorheen nog zachtjes praten zijn ook langzaam aan het ontwaken en worden naarmate tijd verstrijkt steeds luidruchtiger..

De dieren buiten in en om het huis worden ook wakker en de vogels gaan over op de dagelijkse orde van de dag en beginnen te fluiten.. katten die hele nachten de hort op zijn geweest krijgen honger en laten van zich horen..

De dag is begonnen… en neemt haar rauwe vormen aan in het ochtend ritueel die vrijwel direct van start gaat..

Koffie pruttelt… bestek wat op de grond valt.. kranen die aan en uit gaan en her en der de voetstappen door het hele huis en vooral het gejoel van kinderen die niet willen ( maar wel moeten ) tandenpoetsen bij de wasbak..

Ik vergelijk het vaak met een kleine huiselijke orkaan… ik snak soms echt op bepaalde ochtenden naar ” the eye of the tornado ”

Je kan je niet verstoppen, het gaat gewoon over je heen en ineens is het moment daar en bevind je je in het middelste van de storm… kids naar school.. de kranen zijn uit… de koffie is op en de auto’s uit de straat zijn allemaal weggereden en op het werk aangekomen… * STILTE *

Totale stilte overheerst je hoort niks anders dan je eigen ademhaling.. en de geluiden van het huis..

Net als in het midden van een tornado hoor je zowaar gewoon even helemaal niks..

Mijn radio blijft nog even lekker een uurtje uit.. en ik ga even een kwartiertje, voor ik aan mijn eigen persoonlijke storm ga beginnen, voor mij uit kijken en langzaam om mij heen om te kijken of ik nog dingen kan ontdekken die wel geluid produceren maar die wegvallen in de loop van de dag..

Zo hoor ik de dikke kat op de achtergrond snurken alsof het een lieve lust is.. grappig.. normaal zou je dat niet eens opmerken.. en ook dat ik vanuit de keuken allerlei geluiden van buiten hoor..

De toetsen van mijn laptop.. hebben zowaar ook allemaal een eigen sound.. zou dat het verschil in letters zijn???

Ineens is de stilte fase voorbij..dader is de telefoon.. dus we gaan maar eens zelf naar het einde van de tornado toe werken

Mijn eigen gerommel is nu allesoverheersend en met de inmiddels draaiende radio op de achtergrond begin ik aan mijn kleine langzaam aan dagelijkse ritme..

De snurkende kat van de achtergrond heeft zich terug getrokken, ik vermoed dat hij geen fan is van mijn muziekkeuze en de andere kat komt zoals gewoonlijk wel jammerend binnen waarvan ik vermoed dat honger de oorzaak is..

Vandaag werken we weer door de storm heen.. op naar het volgende moment van de stilte na de storm.. als de dag zich gaat afsluiten en wij met z’n allen gaan rusten in het laatste stukje dag..

Tot Bloggs..

Anne-etc