Goofy gaat op schoolreis…

Nog heel even.. het is bijna zover..
Ja zou ie komen die bus .. of gaan ze met een andere..
” Ja hoor daar komt ie…. ” roept Goofy vol enthousiasme.. wat een flinke bus is dat..
De bus komt aanrijden en Goofy zet grote ogen op.. sjonge wat een gevaarte..
” Ik hoop maar dat die chauffeur goed kan rijden en dat ik een goede plek krijg om te zitten..”
Nog even snel zoals de rest.. opschieten want Goofy moet nog even snel naar de wc.. en snel weer terug naar die bus want anders kon hij niet mee .. of moest hij gaan lopen..
Bij het instappen kijkt hij bedenkelijk naar de chauffeur die hem met een warme glimlach begroet.. ” Zo jongeman.. dan is het eindelijk zover..!! ”
We hoeven ditmaal niet te stempelen denkt Goofy .. want hij weet niet of zijn vriendje Willy zijn stempelkaart bij zich draagt of Goofy zelf…
Willy en Goofy zijn diep onder de indruk en gaan snel zitten.. want ze hadden het best koud buiten.. wie gaat er dan ook zonder een extra vest op schoolreisje..??
De chauffeur start de bus … Goofy z’n oren zijn getriggerd door een gezoem en hij wijd zijn gedachtes aan wat het zou kunnen zijn..
Zou het een lekke band zijn… of zou het de motor zijn… of misschien wel de uitlaat … of misschien iets totaal anders … Goofy is er maar druk mee..
Zo druk dat hij vergat dat hij z’n snoepjes en z’n kauwgommetjes nog thuis op tafel had laten liggen…
De bus vertrekt…. langs andere mensen die hun nog even vriendelijk uitzwaaien..
” Meneer chauffeur.. u gaat zo linksaf he.. of gaat u liever rechts ?? ” vraagt Goofy ongeduldig.. hij wil zo graag “meerijden” en let daarom goed op…
” Ik ga zo meteen naar rechts.. en dan gaan we met de bocht mee .. dus houd je maar goed vast en houd je gordel om..”
Goofy vraagt zijn eigen af of deze bus ook 160 kan.. want dat is wel oerend hard.. dus dat vind hij wel gaaf ..
Willy zit ondertussen netjes in de gordel en kijkt lekker naar buiten en zit ontspannen op zn plek.. heel anders dan Goofy die helemaal een en al aandacht is voor het rijgedrag van de chauffeur en de wegen die hem naar de eindbestemming brengen…
” Is deze bus wel netjes apk gekeurd??? ” vraagt Goofy zich ineens hardop af..
” Ja hoor jochie.. dat zit wel helemaal goed.. zit maar gewoon lekker achterover en enjoy the ride .. ” antwoord de chauffeur die ook z’n aandacht bij de wegwerkzaamheden moet houden..
Goofy gaat wat beter in zijn stoel zitten.. en denkt … ” Als ik straks weer thuis ben.. ga ik net als vorige keer.. bukken.. want dan lijkt de bus leeg…dat is vet !!! ”
Ik kan me heel goed voorstellen dat het een hele happening is voor Goofy.. zo’n schoolreisje..!!

Kissssss  Anne-etc