Zoals meerde fases en onderwerpen in het leven gaat alles gepaard met het afsluiten en openen..Het leren op eigen benen staan.. wat ik al een poosje doe.. ging ook met een begin en een eind.

Mijn huwelijk wat ooit zo mooi begon.. thans dat dacht ik eindigde ook..

In plaats van een echtscheiding werd het hoe dichterbij de afsluiting kwam een ware vechtscheiding..

Compleet met alles wat daarbij komt kijken zoals modder en uit het verband halen van de werkelijkheid.

Aan twee situaties was ik keihard aan het werk.. het afsluiten van mijn huwelijk en het leven wat daarbij hoorde en het openen van een nieuw leven waarvan ik nooit wist hoe dat eruit zou gaan zien.

Het afsluiten heeft een hele tijd geduurd .. ik denk wel een jaar of twee.. maar het openen van het ander ging wat sneller en gemakkelijker..

Na een jaar of wat ging alles steeds meer op rolletjes lopen en kon ik mijn vorige leven echt steeds beter afsluiten en uiteindelijk helemaal naast me neerleggen..

Zo.. ook dat hebben we maar gehad, dacht ik dan maar .. en nog steeds investeerde ik in mijn nieuwe begin..

Leven met twee kleine kinderen in een flatje op 1 hoog met een baantje en m’n maatjes die ik regelmatig om me heen trof.. we gingen aardig door..

Ook hierin kwamen spiralen die alles soms net even wat minder makkelijk maakten en ik maakte keuzes die niet altijd even in goede aarde vielen.. en ja sommige had ik misschien anders moeten doen..

Nog altijd kijk ik soms even terug naar de tijd die is geweest en soms denk ik.. dat maar dan nooit meer.. of… was dat er nog maar heel even…

Nu zou je denken .. als je al een aantal keer heb afgesloten en opnieuw hebt geopend.. dan zou je toch wel aardig moeten weten hoe te handelen.. maar helaas niks is daarvan waar..

De grote lijnen worden wel herhaald ja.. en daar pas ik dan mijn eigen regels op toe… maar ook elke situatie verandert van persoon en omgeving en ervaringen..

Momenteel zit ik weer in een dubbelzijdige fase zoals hierboven al een soort beschreven staat..

De liefde van mijn leven dient zich aan en ik wil niks liever dan mijn leven bij dat van hem samenvoegen en iets maken wat van ons is..

Dolgraag wil ik het een en ander openen en iets van maken waar ik net als voorheen met mijn eigen stukje ook mijn zieltje in kan leggen…

Elke dag probeer ik het een en ander te ruimen her en der maar dat is lang niet altijd even makkelijk..

Rest er nu nog wel een afsluiting.. en dat is wel een lastige..

Mijn flatje is er al niet meer.. mijn spullen zijn verhuisd en mijn baan is ook al doorgegeven aan iemand die mij naast staat wat ik overigens heel erg fijn vind..

De post van mij en de kinderen komen al een poos op het nieuwe adres aan en steevast rij ik vanaf de supermarkt al aardig de nieuwe route naar “ons” thuis..

Je zou bijna denken dat het afsluiten van het oude vertrouwde dan al helemaal rond is… maar ik denk nog heel vaak terug aan mijn flatje waar mijn spulletjes stonden… mijn maatjes die ik bij dag en soms bij nacht regelmatig trof en mijn baantje mis ik stiekem ook wel.. terwijl dat niet echt een carriere baantje was..

Mijn lijf en leden .. en mijn kinderen en mijn spullen zijn al verhuisd… alleen mijn hoofd en mijn hart zijn nog niet helemaal meeverhuisd.. en als dat gebeurd is .. dan kan ik pas het laatste stukje gaan afsluiten..

Na dit stukje ruim ik toch nog maar even de vaatwasser in en uit en zet ik de wasmachine ook nog een keer aan zodat ik hopelijk morgen een makkelijke start heb als ik wakker word..want mijn gedachtes zijn best wel druk door de afgelopen maanden en weken..

Voor ik het licht uit doe kijk ik nog even door de huiskamer en zie dat het speelgoed van mijn kinderen al een redelijke vaste plek hebben gekregen.. ik hoop dat ik alles in mijn gedachte ook snel een plekje kan geven..definitief..!!!

 

Kisss kisss Anne-etc