Het was weer eens zover… de kids gingen weer een weekend naar de andere ouder… zoals elke keer om de week..


Voor we vertrokken ruimde ik nog even flink mijn huis op… zag dat mijn groene kliko aan de straat stond nog… helemaal vol met snoei afval van de dag ervoor..
Heb trouwens flink mijn best gedaan terwijl ik geen groene vingers heb… maar goed.. vanavond als ik terug ben zal ik hem wel weer op zn plek zetten..
Tegen planten moet je schijnbaar praten om ze te laten groeien…. en de hedra zal wel oordopjes gehad hebben want die was me toch gaan woekeren…
Zal best veel geweest zijn met dat eindeloze geouwehoer in de zomer maanden in de tuin…
Stiekem vraag ik me af als planten zouden praten terwijl je ze aan het snoeien bent… wat voor gesprek zou dat zijn dan…
Bij mij zou dat iets zijn als een helder vloekende hedra die zn blad door de war gegooid voelde worden.. op sommige momenten ietsjes te ver in zn bladerbed geknipt…. maar echt het was nodig…
Dus mijn kliko zat vol…
Mijn eerste puber stapt in de auto… zodat we samen de opperpuber van school kunnen vissen…
“Mam…. heb je kauwgom…. of mentos… of iets anders te snoepen..???”
“Nee moppie…. dat heb ik niet want dat leeft nooit lang bij mij… dat gaat altijd op…”
Hij zucht… en pakt zijn telefoon erbij en mompelt wat over dat hij net als alle andere pubers internet wil..
Aangekomen bij school stapt de opperpuber in…. zonder gemopper… zonder gezeur… zowaar een keer vrolijk en goed gemutst…
“Mam… je bent op tijd met je taxi!!!” Grinnikt hij…

“Welkom in mijn pUber en ik breng u zoals gewoonlijk naar de gebruikelijke locatie.. doe je riem om… de nooduitgang bevind zich naast je… en de rest van het cabinepersoneel zal u van eten en drinken voorzien..
Afval graag in de daarvoor bestemde zak onder de stoel voor u en gelieve tijdens het rijden niet op te staan en te wandelen door de minimale beenruimte en ook geen gebruik te maken van het toilet..”

Na een ritje van een goed half uur lever ik ze af… zonder pakbon uiteraard.. en in totale staat van levering vertrek ik aan de terugreis… dopjes in en gaan..
Thuisgekomen… na 2x een goede rustpauze en pitstop… want als pUberchauffeur moet je om je rust denken… hup op naar de kliko..
Wel potverdorie… kliko weg.. !!!!
Mijn buurman kwam toevallig aangereden … en hij wist echter ook niks van een verdwenen kliko dus hij had alleen de zijne meegenomen.
Stiekem verdenk ik mijn kwaaie hedra ervan dat die mijn kliko vervloekte… en liet verdwijnen… want wat snoeien aangaat ben ik een hardhandige plantenkapster….
Dat ik het snoeien niet zo goed kan… en dat ik niet echt veel groene vingers heb wil niet gelijk zeggen dat mijn kliko na deze week niet meer nodig is…
Ach… waarom eigenlijk niet… ik kan prima zonder biobak…. zolang ze maar niet de grijze kliko jatten…
Ik kan altijd nog terugvallen op de slogan….
” Voor je eigen gemak….. jat je toch gewoon een andere biobak…”

Liefs Anne Etc….

Advertentie