Welness….. nietes!!!!

Dit was een spelletje wat al heel wat jaren bezig was…. welness…. en spa… en sauna..
Ik vermoed dat ik geen standaard vrouw ben… je doet mij er geen plezier mee door een dagje te hangen in een badjas en op slippers door een zwembad achtig omgeving te sloffen…
Wel kan ik me voorstellen dat mensen er voldaan terug van komen… loom.. warm… en ik vermoed dat ze die nacht als een blok slapen dus het is een aanwinst voor je nachtrust dus voor sommige ook werkelijk iets voor je innerlijke “zen”
Maar die fase ervoor… in dat veel te dure en luxe zwembad.. je moet er optimaal van genieten en je moet er echt het soort “mens” voor zijn…
Anne is anders… Anne is totaal anders… en dat is toch prima …
Uren kan ik me vermaken met andere dingen… ik heb altijd wel iets om me heen waar ik mijn aandacht aan wil besteden..
Voor nu noem ik het maar gewoon huiselijk bezig… te bezig om in een zwemparadijs in badjas en slippers rond te slenteren..
Iedereen daar komt voor zijn rust, en laat ik dat nu vinden in mijn plakplastic… en mn paperclips… maar die horen daar niet thuis..
Ieder zijn of haar ding toch… en dat mag ook… dacht ik heel naïef…
Totdat… je iemand treft die dat wel graag doet.. en het liefste jou erin mee wil sleuren..
“Ga je mee… een dagje naar de sauna… ahhhh ik wil dat zooooo graag met jou..”
De eerste keer bedank ik vriendelijk en leg ik uit dat het niks voor mij is..
Schaamte..??? Nee dat is niet het juiste woord hoor… “Jawel je schaamt je voor het feit dat je daar bloot moet rondlopen”
Absoluut niet… maar als het gaat om innerlijke rust en je inner “zen” modus vinden dan moet je mij daar niet een volle dag mee naartoe nemen..
Vol ongeloof heb ik ervaren hoe mijn argument van tafel werd geveegd en er een schaamte issue in de plaats ervan werd gekoppeld aan het hele issue “Saunadagje doen??!!”
In het begin ging ik er nog vol in.. om te zorgen dat mijn stem werd gehoord… en vooral ik werd geloofd in wat ik riep… dit was ik… geen sauna mens… maar niet beschamend voor mijn uiterlijk…
Als het onderwerp ter sprake kwam bij gezelschap werd er steevast al voor mij ingevuld dat ik me zou “schamen” en “te onzeker” zou voelen terwijl dat niet zo was.
Na een poosje liet ik het maar zo… luisteren willen ze toch niet en wat ze denken en vinden mogen ze zelf weten.
Hield het daarbij op… en werd er iets meegedaan… helemaal niks.
Want voor kerst lag onder de boom een sauna arrangement voor mij…
Wauw… en wat moet je dan zeggen… ik was inmiddels door dit hele issue zo lamgeslagen dat ik het gewoon niet wist..
Ik was ondankbaar dat ik zo’n mooi en luxe prijzige arrangement niet waardeerde… of ik was niet oprecht als ik het maar liet voor wat het was en “dankjewel wat ontzettend tof” zou zeggen..
Er was geen politiek correct antwoord of handeling die het juiste was geweest.
Inmiddels weet ik dat hij goed besteed is en hoef ik me er verder niet meer over druk te maken.
Straks als de Corona periode voorbij is kan ik weer lekker terug naar mijn plakkertjes, fimoklei, glittertjes en alle andere dingen die mij mijn innerlijke “zen” terug geven..
Dit spelletje van “welness….. nietes..” dat kostte me mijn innerlijke “zen”

Liefs Anne Etc