Heb je een koophuis… dan is er niks aan de hand…

Dan hoef je alleen maar je spullen te pakken en de deur uit te lopen na de datum sinds dat je het verkoopcontract hebt ondertekend bij de notaris.
Met de kopers heb je afgesproken wat ze wel of niet overnemen van je.
Bij een huurhuis gaat dat vaak anders..
Als de nieuwe huurders het niet willen overnemen heb je vaak 2 keuzes..
Of je laat het zitten ( met goedkeuring van de woningbouw ) of je moet het terug brengen naar de oorspronkelijke staat..
Dat houd vaak in dat je dat ene muurtje misschien weer terug moet zetten als de nieuwe huurders een dichte keuken willen..
Of dat je het zonnescherm moet verwijderen omdat ze het gewoonweg niet willen overnemen.
Vanuit ervaring weet ik dat als je een woning hebt die na jou op de slooplijst kom te staan dan zijn ze over het algemeen wat makkelijker qua regels..
Regels kunnen gemaakt worden om aan te houden of om er soms mee te buigen.. net hoe je wilt heb ik al ervaren..
Als je aan het klussen bent gegaan om alles terug te brengen naar oorspronkelijke staat… en je hebt alles af… dan kan je niet meer zien dat jij er hebt gewoond…
Voor een buitenstaander is het weer een gewoon huis… en zelf zie je niks persoonlijke meer terug..
Over een poosje verhuizen wij ook weer… en sinds mijn laatste verhuizing heb ik me voorgenomen om helemaal terug te gaan naar oorspronkelijke staat…. van mezelf… en van woning..
Al mijn spullen ingepakt, alle spullen van de boys ingepakt.. schoolwerk door de jaren heen opgeslagen is nu verwerkt tot een kleine selectie die ik mee wil nemen voor later..
De kleine dingen die persoonlijk voor mij waren zijn weg… ingepakt en als dat geen optie was… weggooien kon ook nog…
Die ene koffiemok waar ik graag uit dronk maar niet mee wil nemen in mijn leven… die zal niet achterblijven…
Hier zal straks niks van Anne en haar Boyz meer overblijven.. je kan niet zien dat wij hier ooit waren..
Gewapend met mijn schroevendraaier maak ik soms mijn rondjes nog door het huis en breng ik alles terug naar oorspronkelijke staat..
De afgelopen maanden heb ik keihard aan mezelf gewerkt…. de muur van oorsprong die ik gebouwd had heb ik versterkt voor verkeerde personen die hem willen afbreken..maar ook echt voor alleen verkeerde…
De twijfels die een ander geprobeerd heeft te zaaien daar heb ik wat verdelging over gegooid…
Daar waarin ik onzeker werd gemaakt zoals werken heeft me nu een hele fijne tijdsbesteding opgebracht waarbij ik mezelf aardig voldaan kan voelen… zonder het gevoel te hebben dat ik mezelf of mijn boys ook maar iets te kort doe..
Ik benoem even het solliciteren… voor de ene functie was ik te waardevol… natuurlijk verdien je beter en laat je je niet als zodanig behandelen dat men je niet gaat waarderen… zo werd er meegekeken…
Voor een andere functie was ik ondergeschoold.. en moest ik er vooral niet teveel hoop op hebben want het zou betekenen dat ik teveel hooi op mn vork zou nemen en dat is nooit voor niemand goed… want de andere “broodwinning” was vele malen belangrijker dat het mijne..
Hetgeen wat zo belangrijk was bleef weg… Het vertrouwen in mijn kunnen en het respect voor mijn keuzes waarin je toch wel wat steun kunt gebruiken..
En nu… nu doe ik gewoon wat bij mij past… ik ben terug gegaan naar de oorspronkelijke staat van mijn gevoel en ben nog nooit zo happy meer geweest als dat ik in 2013 uit mn dal klom met een simpel baantje wat ik zelf had gefabriceerd.. en ik kreeg dat omdat Lenie vertrouwen in mij had… gewoon in mij..
En nu zijn er weer mensen om me heen die vertrouwen in mij hebben….
Onlangs had ik een fout gemaakt… die ik mezelf best hard aanrekende… maar ook zelf corrigeerde waarop mijn meerdere zei..
” Niet zo hard voor jezelf zijn Anne, je hebt het zelf toch weer goed opgelost…!!!!”
En nu zie ik…. terug naar oorspronkelijke staat is heel zo slecht nog niet voor mij…

Liefs Anne Etc