Alles wat ouder is dan mij.. beschouw ik als antiek…

Hier in Brabant houd men nogal van nostalgie en antiek..
Overal zie je in de omgeving van die geel groene luikjes voor de ramen.
Groene deurstijlen of soms zelfs donkerblauw..
In de oude boerderijen zal vast ook veel antiek meubilair staan..
Laatst was ik op pad om elders naar een kast te kijken .. het leek me wel wat..
Eenmaal aangekomen in Geldrop ( kennelijk het hart van de antieke zone hier ) bleek de kast niet te zijn wat ik ervan had gehoopt..
“Ja ja… het zou best eens antiek kunnen zijn.. maar ik vermoed dat het me toch niet veel zal opleveren ” beweerde de eigenaresse..
Aangezien ze zelf ook nogal op de antieke leeftijd was van plus 75 was ik er best van overtuigd dat ze er niet veel zou krijgen..
Het ene deurtje hing wat losser… en de ander sloot af als een berenklem..
Niets voor Anne dus..
Ze vertelde me honderduit over de afkomst van de kast en dat deze jaaaaaaaren dienst had gedaan in elke kamer van haar boerderij..
En voordat deze bij haar kwam kwam hij van haar paar jaar oudere broer af die wat verder door ook in Geldrop woonde..
Naast de kast stond nog een stapeltje bezittingen die waarschijnlijk uit de kast waren gehaald waaronder een boekje en een cd van…. hoe kan het ook anders ..André Rieu..
Dat is een soort ballorig voor de antieke generatie… soort willen dansen maar door je antieke toestand jezelf behoeden voor wat kraak en scheurwerk.. het werkt allemaal niet al te soepel meer als je de 70 bent gepasseerd..
Daar waar de antieke medemensen willen klaverjassen of zingen in een koortje .. willen sommige een heup forceren of hun nieuwe heup te showen door los te gaan op een wals van André Rieu.. van mij mogen ze..
De jeugd gaat los in de nachtclubs, de ouders van nu vatten een wijntje thuis zo nu en dan en de ouderen van vandaag de dag gaan los op André Rieu..
Één keer heb ik daarvan een concert bijgewoond, in de stromende regen.. en ik vermoed dat ik met mijn 36 de benjamin was van het hele koppel..
Alle uitgedoste antiekelingen zagen er na het concert uit als verzopen vaatdoekjes… mascara op de wangen..lippenstift niet meer zichtbaar… brilletjes vol waterspetters..
Daar waar Justin Bieber de menigte doorweekt krijgt door ze te laten wachten voor een cd signeersessie zo krijgt meneer Rieu het voor elkaar om alle oudjes in de stromende regen te voorzien van een walsje..
Sindsdien heb ik besloten niet meer warm te lopen voor antieke evenementen… daar ben ik nog veel te jong voor.
Ik bedankte de dame voor haar gastvrijheid en voor haar lieve aanbod om de kast te mogen overnemen maar dat het toch niet iets was wat ik zocht en wenste ik haar een goede nieuwe eigenaar die wel met antiek tevreden zou zijn.
Teruglopend naar mijn auto om het “antieke” Geldrop uit te rijden dacht ik terug aan die ene avond “bejaardenballorigheid”…
En fijn ging ik naar mijn eigen huis, warm en droog!!!!

Kisssss Anne Etc