Het gaat mis in Nederland… met de jeugd..

Elke avond steek ik er 1 aan… een kaarsje voor mijn medemensen die het minder hebben….
Voor mijn moeder… voor mijn vrienden… voor mij zelf…voor iedereen die een beetje steun kan gebruiken..
Ditmaal een kaarsje voor alle, echt alle kinderen… die moeten opgroeien in een maatschappij van wantrouwen..
Je kiest niet waar je wiegje staat, je hebt als kind geen keuzes… maar in deze maatschappij kan je door pure pech in een situatie komen waar je als kleintje niet om gevraagd hebt…
Voor die kindertjes steek ik mijn kaarsje aan… de kinderen die door toedoen van maatschappelijke keuzes van onze overheid niet meer thuis wonen door een toeslagaffaire bijvoorbeeld…
Voor de kindjes die hun ouders missen… soms tijdelijk… soms definitief..  en gevangen zitten in een jeugdzorg traject wat door onze overheid geleid word…
Ja elk kindje verdient een veilige haven… en het is goed dat daar gewaakt word…dat er alternatieven zijn als het thuis even niet lukt..
Maar wat er steeds meer gebeurt is dat deze kindjes ongevraagd als een portemonnee op voetjes worden gezien…
Hoe langer in het jeugd traject, hoe meer werk er voor de jeugdmedewerkers ligt… dus er moet meer subsidie heen,..
Hoe meer kindjes er in het traject kunnen, hoe meer budget er gekregen word voor de managers die de jeugproblematiek vorm moeten geven..
Met mijn eigen ogen en oren hoor en zie ik dat er een verkeerde groei ontstaat… het zou juist moeten zijn dat het jeugdtraject een schaar iets zo moeten worden..
In plaats daarvan groeit het traject zodanig dat er meer geld naar toe moet..
Pleegouders die het belang voor het kind voor op hebben staan worden dikwijls gehinderd vanwege regelementen en budgetten…
Zelf iets besluiten wat positief zou moeten uitpakken moeten ze eerst via het jeugdtraject een goedkeuring voor krijgen..
Ondertussen voelt het kind zich tussen wal en schip klem gezet.. en dat word helaas niet meer gezien door het jeugtraject..
Echte ouders die na een tijdje hun zaken weer op orde hebben worden onnodig in de wacht gezet om hun kindje of kindjes weer naar huis te kunnen halen..
Deze kindjes willen naar huis, de ouders willen hun kindje thuis… maar hoe gaan de regels en coaches daarmee om..??
Voor deze kindjes brand ik dagelijks een kaarsje.. voor hun..

Liefs Anne Etc..

Advertentie