Allemaal… we zijn de sjaak…de pineut.. de lul..

Zodra ik de tv aanzet besef ik me gelijk.. we zijn verdoemd…
De burger is op elk vlak in elke groepering gewoon de pineut..
Starters die geen huis kunnen kopen, kinderen kunnen niet uit huis gaan wonen wegens woningnood..
De asielzoekers centra raken overvol en mensen slapen op stoelen en ondertussen moeten er arbeidsmigranten naar Nederland komen om het personeelstekort op de arbeidsmarkt op te moeten lossen..
Burgers gaan het financieel steeds moeilijker hebben dankzij de verhogingen op energie..
Groningers die nog de naweeën hebben over het winnen van aardgas in hun grond, nog wachten op compensatie en steun voor de schade aan hun huis zijn weer de lul omdat het opnieuw dankzij de Ruslandaffaire weer opnieuw opgestart gaat worden..
Benzine prijzen die op z’n hoogst zijn en die misschien nog meer zullen stijgen..
Boeren die nu eindelijk voor hun hachtje opkomen om te voorkomen dat zij de pineut worden en distributie centra blokkeren zorgen ervoor dat anderen wel de lul zijn..
Het zijn zware tijden voor de vegans onder ons want 80% van hun natuurlijke boodschappen staan on hold..
En dan nog de mensen in de zorg waarvoor men overweegt om de mondkapjes weer bij de hand te houden om bij een volgende Coronagolf de werkende zorgverleners zo lang mogelijk gezond te houden om te proberen te voorkomen dat een andere groep burgers de pineut worden bij uitval van ziek personeel..
De zorg die ook te kampen heeft met tekorten waardoor veel hulp zodanig niet beschikbaar is dat mensen met een ongezonde geestelijke toestand ineens een gevaar worden voor de samenleving en ook voor kinderen..
Herinner Gino 9 jaar, waar heel Nederland om rouwt, herinner Mikail 11 jaar die in het nieuws kwam dankzij zulk gevaar..
Kinderen die nog wachten om naar huis te kunnen gaan na een toeslagaffaire maar wat nog niet mogelijk gemaakt kan worden door dat het beleid van jeugdzorg onder vuur ligt..
Ik ben misschien maar een heel simpel iemand maar als ik deze verbanden al kan zien… zie jij ze toch ook???

Wij allemaal.zijn de sjaak… helaas….