Tattoo...Het is zover… mijn tattoo zenuwen kriebelen weer ..

En als door een wonder kreeg ik de mogelijkheid om op korte termijn weer in die stoel te mogen kruipen..

Samen met mijn “Broer” gingen we met mijn schets naar de shop om de mogelijkheden te bespreken en ook om een afspraak te maken voor het definitieve plaatsen..

Vrij duidelijk werd deze tattoo voor mij… een heel mooi iets met een hele emotionele waarde die ik hier niet zal gaan toelichten..dat houd ik gewoon lekker prive..

Weinig aanpassingen waren nodig qua ontwerp.. een paar enkele ivm het plaatsen en nog even de “finishing touch”..

De afspraak werd gezet en ik leefde er naar toe en probeerde er niet teveel aan te denken tot een dag ervoor.. dacht ik..

Vrijdags werd ik gebeld en vertelde de medewerkster daar dat de afspraak verschoven moest worden ivm de planning..

Nou ja .. dat is geen enkel probleem.. tot ze me vroeg of ik “Morgen” al zou kunnen…

Verder in de maand naar achteren plannen.. vond ik ook niks en wilde ook niet veel langer wachten maar morgen al.. flieeuww dat is best wel vlot.. even schakelen dan maar ..!!

Toen ik na het instemmen en het bevestigen van de tijd het gesprek beeindigde bedacht ik me ineens hoe ik het zou gaan regelen met mijn twee kinderen die ik evt mee zou nemen … maar waarvan ik weet dat een uur vertoeven in een “Non-speelgoed shop” een hele opgave zou zijn voor hun..

Kijken of ze ergens maar konden spelen … of dat er alsnog iemand mee kon gaan die hun een beetje in de gaten kon houden voor zolang ik nog in die stoel zou zitten… het kon een uurtje zijn.. drie kwartier … zoiets. dus toch maar even snel een bel ronde gedaan en mijn naamgenoot die was gelijk razend enthousiast…” Tuurlijk ga ik met je mee… en natuurlijk let ik op je mannen..”

Geregeld dus .. alles onder de pannen.. en in kannen en kruiken..

DezeĀ  tattoo zette me al een poosje aan het denken .. en nu de avond ervoor nog wat erger dus wel ff op tijd naar bed… en zorgen dat ik me niet versliep..!!

’s Morgens aan de koffie de jongens nog een keertje uitgelegd wat we gingen doen … en mijn oudste had al geroepen dat hij dezelfde tattoo wilde als mij.. “want je bent zo lief Mam”..

De jongste volgde erachteraan dat hij wel een mooie racewagen wilde.. midden op zijn borstkastje.. want die gaan zo lekker snel..

Thank God dat er een leeftijdsgrens is verbonden aan het zetten van een tattoo..!!!

Om ze enigszins het idee te geven toverde ik het boekje met “kindertattoo’s” tevoorschijn en mochten ze een plakkertje uitkiezen en een plekje ook en even aanwrijven met water en hup.. ze waren voorzien…

Elf uur .. we liepen de shop binnen en na wat babbels werden de voorbereidingen gedaan en was het bijna zover..

Uiteraard moest mijn jongste even aan de tattoeerder een show off geven met het pas gezette plakkertje.. en mijn oudste die wilde zo snel mogelijk weer naar buiten om te spelen…

Ik Mocht plaats nemen in de stoel..!!

Het was zeker niet de eerste keer… zeker ook niet de laatste keer… maar het besef begint steeds pas bij het ruiken van de spray.. de vaseline… en bij het gehoor van het gezoem van de naald… maar toch was ik deze keer meer zenuwachtiger dan ooit..

Ontspannen blijven… dat viel nog niet mee… en het viel gewoon op.. want ook de tattoeerder merkte dat ik wat lichtelijk zenuwen had…

“De pijn blijft toch hetzelfde..” vertelde hij me waarop ik enkel kon antwoorden dat deze tattoo zeer mocht doen… ik mag hem best wel voelen want de betekenis erachter doet ook nog zeer…

De eerste steekjes zijn prima.. aangenaam… langzaam aan slaat het om naar vervelende pijntjes… dan ineens voel je ze veel minder… maar sterken weer aan op de plaatsen waar je huid dun op het bot zit.. dat kan best zeer doen..

Op bepaalde plaatsen voelde ik het trillen van de naald helemaal mijn lijf doorgaan… diep naar binnen en even dacht ik dat mijn hart het ritme van de naald zou overnemen.. dat zou veel te snel gaan.. maar gelukkig zwakte zwakte het af naarmate de plek verlaten werd ..gelukkig maar .. het was maar heel even..

Zolang ik in de stoel lag ( ja ja ik lag languit ) schoten diverse gedachten door mijn hoofd afgewisseld door het luisteren naar de conversaties van het personeel daar en evt clienten..

Het was goed te doen .. en ik was niet zoveel tijd kwijt als ik eerst vermoedde en mocht na iets meer dan een half uurtje in de spiegel gaan kijken of ik tevreden kon zijn met het resultaat… jazeker..!!!

En ik keek nog een keer… en nog eens.. keek even naar alle details van de vers gezette tattoo… en ja .. dit mocht echt geen eens ooit meer van mijn lijf af kunnen..!!

Toch was ik blij.. dat ik weer even vaste grond onder mijn voeten had… ik was niet zozeer zweverig of zo.. maar gewoon ineens blij dat ik gewoon weer kon staan na mijn horizontale houding…

Dankbaar was ik die man die me “bewerkt” had… blij dat er een stukje van mijn leven als een soort memorie op me getekend is…

Nu .. nu zit ik lekker op de bank.. nog even de dag door te nemen die ik vandaag gehad heb… waarbij ik mooie momenten heb gehad samen met een vriendin en samen met mijn stoere kids… en bedenk ik me wel…

Het zal niet al te gek lang duren als het aan mij ligt.. voor ik nog een keer daar binnen loop .. misschien dan wel weer voor de volgende???

We zullen zien… mijn tattoo zenuwen zijn even bedaard… voor eventjes dan.. šŸ˜‰

Kissss kisssssss Anne-etc