Ja.. het is weer zover… koning dag in town…

De voorbereidingen zijn bij diverse gezinnen in volle gang.. het bij elkaar sprokkelen van huiselijke inboedel die de kinderen op de jaarlijkse vrijmarkt mogen gaan verkopen…

Kroegen zetten hun beste beentje neer.. buiten tap… kraampjes waar je wat kan eten… dj’s checken weken van te voren hun muziek..draaitafels worden geregeld… en nog heel even en het feest kan beginnen..

Nou ja… bijna dan ..als ik wakker word ge-appt door mijn gezelschap dat ze nu onderweg zijn naar mijn adres… verrek.. ik heb me toch nogal verslapen..

Daar gaat mijn deurbel en mijn vriendinnen staan gehuld in oranje tenue en zelfs compleet met oranje bh die gezien word door een shirt met een open rug… en daar sta ik… in mijn.. punk pyjama…

Eerst koffie en verder wat meligheid op doen om de dag goed op te staren.. dus dit hield in dat ik mijn douche in kon onder het genot van ” T regent t regent..” kinderliedje jaren 20..!!!

Omdat ik niet zo van oranje ben.. had ik besloten dat mijn oranje aura meetelde .. ook al voelde ik me soms een beetje anders maar toch .. ik deed ergens in mee…

We begonnen in de stad… liepen een ronde door alles heen… kinderwagens die nog net niet tegen je kuiten kwamen… mensen die kleine hondjes met zich mee trokken.. en langzaam aan hoorde je de beats vanuit die ene straat komen..

Uitgedoste mensen .. de een nog gekker dan de andere.. een en al gezelligheid..

Bier en wijn.. ja hier moeten we zijn!!! we hadden het allemaal gevonden en menigeen vond oude vrienden of lang niet geziene mensen ineens weer terug..

“Hey hallo.. en hoe is het met jou dan…” tot en met “hey kijk eens wie we daar hebben..” of de “hey jou ken ik helemaal nog niet!!”

Allemaal feestelijke welgemeende groeten bij het weerzien als vrienden en weet je .. we doen gewoon een biertje ..

Mijn vriendin is een op hol geslagen “selfiemaker” en dat resulteert in gekke bekken … maffe blikken maar vooral gezelligheid in de ene straat waar de lege plastic bekertjes langzaam aan een eigen leven gaan leiden..

De gesprekken die aan het begin van de dag nog goed te volgen waren veranderen langzaam in gezellige dubbeltong gesprekken van uiteenlopende onderwerpen … en de bier dragertjes van karton belanden als petjes op sommige koppen van wie je soms misschien wat verantwoordelijk gedrag zou verwachten..

Alles kan en alles mag… tot aan het schandalige aan toe soms… het is een feestje voor het hele land .. dus ook wij genieten met volle teugen van de vlek op een shirt van iemand die een natte Mickey Mouse knuffelde tot diverse slogans over schaakmat op t- shirts… en alle diverse leuzen..

Het toppunt was de komst van de vader van een van mijn vriendinnen die ook even lekker een biertje meedeed… en het ook zo naar zijn zin had met alle jeugd dat hij genoot met volle teugen dat dat ene biertje nogal snel op was…

Thuis voelen onder de feestende jeugd… want wij beschouwen ons nog als jeugdigen.. zo ervaarde deze meneer dat ook en bedacht dat je prima met een leeg plastic bekertje op je toet nog aardig mee kon feesten..

Deze vader is zo trots op zijn dochter dat toen iemand over haar benen streelde als soort van groet op een malle manier …dat pap door zijn knieeen ging en ook even zijn hand over haar kuit haalde… en die handeling werd door andere vrienden nog eens gerust herhaald..

“Mijn dochter had toen ze nog heel jong was … toen ze echt nog een kindje was .. nogal best stevige benen … vooral stevige boven benen… daar stonden wel 3 vouwen in hoor Anne…!!” vertelde de man mij trots.. en glimlachend..

Ik was vertederd maar ook een beetje verbaasd met een tikkeltje meligheid door het nieuws wat ik van hem hoorde … maar goed .. we kennen elkaar al wat langer en het siert een vader die zo kan vertellen over zijn dochter.. en het siert haar dat ze geen enkele schaamte ervoor heeft … dat is het mooie van hun vader dochter band…

Etenstijd.. we gaan voor het allerlekkerste broodje van de stad en net op het moment dat ik drie broodjes wil bestellen gaat het een beetje mis… de spit valt uit en het hele apparaat was kapot … dus moesten we creatief zelf maar even eten maken …

De kroegen moesten het feestje binnen voortzetten en besloten we nog even snel het personeel van de AH lastig te vallen met feit wat we wilden gaan eten.. en vooral.. waarom ze geen Turkse pizza verkochten en … wat een ramp… een bak gehakt lag open in de koeling…!!!

Mijn vriendin sprak van een schande voor deze supermarkt en wilde weten van het knulletje die kennelijk enkel als vakkenvuller werkte weten waarom er een koeling was met aanbiedingen niet “Makkelijk schap” heette…??

Naar huis lopend met een pizza.. en een lading fruit want we moesten ook nog wat vitamine hebben gingen we lachend en lallend door… om thuis weer ff adem te happen en weer op weg te gaan naar de kermis..!!!

Aangekomen op de kermis… moest er natuurlijk 1 de “Cakewalk” in .. dat gigantische (ahum) het ren je rot op de lopende band… en de rare maffe houten glijbaan… en het ergste was .. ik zou foto’s maken dus moest met alles eerst…

We hadden nog wel verwacht dat 1 van ons ontzettend op z’n gezicht zou vallen… maar gelukkig gebeurde dat hier niet..

Alles hebben we in goede gezondheid overleefd… hoewel je zou kunnen zeggen dat er nu diverse kronkels aan het licht zouden zijn gekomen die… ach laat ook maar .. het was leuk… heel erg leuk..!!!

Helaas ging het eendjes vangen dicht dus daar moesten we een dag later voor terug gaan .. maar ook dat was geslaagd … maar ik heb wel even die twee theemutsen in passende attractie gezet… de theekopjes…

De kerel die de kaartjes op wilde halen die liep bij twee plotseling pose van bijna zoenende theemutsen snel maar even verder en dacht dat het geen goed moment was om te storen… en kwam later lachend hun kaartjes innemen…

Dat het maf zou worden .. dat wist ik .. en gelukkig heb ik dat als beeldmateriaal vast kunnen leggen… das leuk voor nageslacht voor later en zo… maar van mij is zo weinig .. en dat is maar goed ook..!!

Volgend jaar gewoon weer .. šŸ™‚

Kisssssss Anne-Etc