Zonnetje op .. het mooie weer doet ons goed en we besluiten om te bbqen..

Wie dekt de tafel.. wie schenkt de wijn in… wie heeft er vleesdienst en moet zorgen dat ons vlees niet te zwart gaat worden..

Hebben we genoeg vorken… lepeltjes voor de saus… en wat vooral niet mag ontbreken is die lekkere knoflooksaus..

Tafel is in orde en de bbq gaat aan…we hebben een bbq die gewoon aan gaat door middel van een stekker in het stopcontact en een regelbare hitteschijf..

Niks.. geen gedoe met blokjes …. en kolen en terpentine.. maar gewoon met stroom… dus lang hoeven we niet te wachten…

Wel missen we de charme van de oubollige manier…het is toch net ff anders…

De buurman schuift ook heel even binnen en die eet gezellig een hapje mee om gezamenlijk met ons het drukke weekend te bespreken..

Het was een heel gek weekendje… het begon al vrij druk … maar het leek of het met de minuut gekker werd..!!

In dit weekend werden we verrast door een Surinaams potje wat een vriendin gemaakt had en hebben we daar nog even na het eten zitten borrelen om daarna door te gaan en elders een dansje te wagen..

Op de weg naar mijn huis toen de avond weer omvloog kwam ik op en of andere vage manier in een heg terecht die later nog in mijn haren deels was terug te vinden…

In de ochtend zou ik op tijd wakker gebeld worden om met mijn dinneke lekker aan het shoppen te gaan en ik miste haar wake up call… dus dat werd haasten..

Een aantal uur later … bepakt en bezakt op weg naar huis en ik was een “blije dino” rijker.. ongelooflijk… dat die dino nog zo kon piepen ook..

Daar gingen we weer…door naar het volgende uitje..namelijk de “Toppers in concert..!!” en onder lichtelijke dwang moest ik me omkleden om aan de dresscode te voldoen inclusief met een watte????  ja juist een tiara op mn kop..!!

Mijn vriendin date een knul met lichtelijke hoogtevrees en ze had het lef om bij de overgang hoog boven in tegen hem te zeggen dat hij eens door het gaas naar beneden moest kijken … want das was gaaf!!!

Het werd een geinig feestje maar daar waar mijn gezelschap uit hun dak ging vanwege ex- Utopiaan Marcel Elias Baegen… daar bleef ik vrijwel nuchter staan om dat ik deze Bnn-er niet herkende… wat kijk ik nou aan tv???

Mijn vriendin opperde dat hij die super lieve homo was uit Utopia.. waarop ik zei dat ik dan ook op de foto wilde waarop hij melig zei dat ik toch niet wist wie hij was dus ik nog eens de uitspraak van mijn vriendin citeerde “jij bent die super lieve homo uit Utopia..!!!”

Na het feestje van de topper ging ik met mijn eigen toppers terug naar huis en het werd veel te laat om nog ergens een drankje en dansje te doen… maar we moesten nog die overvolle trein in..

Na de eerste bomvolle trein niet in te kunnen wilden we nog even een toilet opzoeken en wees men ons naar de dichts bij zijnde dixies… waarop een van mijn vriendinnen zich afvroeg of er wel degelijk toilet papier hing…

Mijn gedachte waren op dat moment van … Pffff dixies in Amsterdam… denk dat je andere zorgen heb bij die dixie in plaats van het wc papier..

Eenmaal na wat duw en trekwerk hadden we een plaatsje in de trein binnen en konden we echt op huiswaarts aan en zetten we in de trein het “Lang zal ze leven” liedje in om alvast van een dinneke haar verjaardag een beetje te vieren..

Thuis gekomen zouden we nog ergens wat eten halen en dan nog even bij mij thuis nog even wat na borrelen en mijn vriendin besloot dat ze haar nieuw aangeschafte dino pak toch wel erg miste en ze hees zich er weer in alsof het een alledaags kledingstuk geworden was…

Daar mee ging ze nog even mee naar de broodjeszaak waar geroepen werd dat ze er prima uit zag om shoarma van te maken en een broodje te vullen met “Dino burger!!”

Thuis gekomen braken we allemaal van vermoeidheid en van borrelen was geen sprake meer en iedereen was in gedachte toe aan een goede nachtrust… ook die snurkende dino die genesteld zat in mijn stoel op mijn balkon..

Vandaar dat we ons hele weekend maar even hebben doorgenomen met een hapje en een drankje in de naam van de bbq…

Eigenlijk moet ik zeggen .. we zijn allemaal toppers!!! stuk voor stuk…!!!

 

Kissss Anne-etc