Soms heeft iedereen een moment van heimwee… het missen van thuis… of het missen van een bepaalde fase…

De donkere dagen komen er weer aan en steeds meer mensen denken aan de tijden die ze beleefden in andere tijden met andere personen en voila .. heimwee is geboren.

Kinderen die uit logeren gaan hebben vaak wel eens last van heimwee.. die missen die instop knuffel van hun ouder… hetgeen geen enkele persoon kan vervangen..

Of ze missen het veilige gevoel wat hun eigen bed hun bied… wat ook geen ander meubelstuk kan verhelpen..

Deze kinderen groeien er gewoon overheen naarmate ze ouder worden en misschien wat vaker uit logeren gaan.. maar heimwee treft soms niet alleen kinderen..

Ook volwassenen hebben soms last van heimwee.. misschien niet eens naar thuis… maar meer naar een fase uit het verleden..

De man die jaren van de kerst genoot met zijn echtgenote die er nu dit maal voor het eerst niet meer is… die heeft heimwee naar de jaren dat hij nog samen met haar aan het kerstdiner zat.. glazen gevuld en bordje vol geschept..

Of het echtpaar met hun kinderen die het afgelopen jaar verhuisd zijn naar een andere buurt en een andere woning en moeite hebben met het aarden in de nieuwe situatie..

Zij denken terug aan het samen starten van hun gezin in de veel te kleine woning.. maar wel die zo knus gevuld was met de feestdagen dat het een gezellige rommel gaf…

Zelf denk ik altijd terug aan de dagen van toen ik nog wat kleiner was… ja ik ben nou eenmaal niet zo groot.. maar je snapt wat ik bedoel..

Mijn herinneringen gaan dan terug naar de tijd dat ik nog amper wist hoe je als een volwassene een leven hoort te leiden..

Lekker onbezorgd nog rond toeren op fietsje of later op brommer en alles ging lekker gemakkelijk.. en  dat is nu wel heel anders…

Nu heb ik meer soms toekomstige heimwee… dat is ook mogelijk..

Heimwee naar de momenten dat je alles op de rit heb.. de personen om je heen heb waar je je fijn bij voelt..

Als je merkt dat terug kijken niet zo heel veel helpt… kijk dan voorruit.. en soms is dat ook lastig uitkijken naar iets wat je zeker gaat meemaken… maar dat je er nog heel even keihard voor moet werken..

Langzaam aan gaan we er zeker komen..

Liefs Anne-etc