Het moest een keer gebeuren… na twee jaar dikke pret… heeft ze het vanavond even af laten weten.. de terut..

Mijn twingo wilde niet starten… niet eens meer vonken..

In gedachte denk ik nog aan ons begin, ergens in Nederland was deze auto overbodig geworden, men had er teveel en wilde van haar af.

Via via kreeg ik er oren naar, en nam ik afscheid van mijn trouwe Ford Fiesta die al aardig op z’n tandvlees liep en tegen een nieuw moment van apk keuring aanliep.. ik werd al zenuwachtig bij gedachte aan prijskaartje.

Zodoende kregen de beide auto’s twee totaal nieuwe eigenaren.. mijn Ford ging naar een Antiliaans stel.. en ik .. ik mocht me voortaan voortbewegen met de terut… de Twingo Terut…

Nou vraag je je af waarom die naam, het is en blijft een trutten schudder volgens een aantal.. oftewel een kleine auto die voornamelijk bestuurd word door het vrouwvolk..

We gaan maar niet verder door op het onderwerp.. vrouwen en rijden en vooral niet inparkeren.. je kent ze wel.. die cliche verhalen..

Mijn Twingo.. werd mijn alles… waar ik ook ging .. de terut ging met me mee.. logisch ook .. anders kwam ik niet zo ver.

Om mijn gedachte van mijn auto compleet te maken vond ik een heel toepasselijk bordje voor mijn volgers op de snelweg..

” Bitch on Board ” ik hoef dus niet eens mijn rijgedrag te verklaren .. het bordje zegt genoeg  toch???

Er zijn heel wat discussies gaande geweest over de kleur van mijn terut… ik vind het paars.. de ander vind het beige.. en een derde vind het parel moerig ertussenin zitten..

Dat mijn stuur trilt als ik voorbij de 130 kom vind ik absoluut geen ramp.. een ander zou zich er dood aan ergeren.

Ik was al blij dat ik electrische ramen heb en centrale deur vergrendeling en last but not least.. een open dakje.

Nou hoor ik al mensen denken… en ik zie in gedachte de gezichten.. dat open dakje weet wat.

Eerlijk.. ja ik heb al een aantal keer natte billen gehad door de plotselinge weeromslag die Nederland zo beroemd maakt..

Dat je dan tot overmaat van ramp de kinderen  je auto in moet lokken met wc verfrisser omdat de lucht in de auto door de nattigheid zo muf is.. daar schaam ik me een heel klein beetje voor.

Maar goed, om nog even terug te komen op het falen van de terut.. ze deed het eens eerder een jaar geleden onderhand.

Toen knalde ineens mijn uitlaat half los.. zo plots.. op de snelweg..

Prachtig om d’r te zien vonken het was toen echt heel even fireworks tussen ons.. eng dat zeker.. maar wel mooi..

Vond het alleen een beetje een rot schrapend gehoor maar goed .. raam dicht en we praten nergens meer over.

En nu deze tweede keer.

Ik por haar ( om even in facebook termen te blijven ) met mijn sleutel zoals gewoonlijk en ze bromt lichtelijk geirriteerd.

Por maar nog een keertje maar nee…  meer dan gebrom kwam er niet meer uit.

Zucht , en ik denk wat nu..??

Gelukkig heb ik een goede garage die niet gek veel rekent om mijn terut op te halen en d’r even helemaal na te kijken waarom het gebrom niet doorslaat in het gegrinnik zoals ze dat normaal doet..

Ik bel ze op nog net voor het sluiten van de garage en vraag of ik nog even tussen door mag.. en ik mag dat .. kennelijk kennen ze me daar..

” Wat is er aan de hand en wat kan ik voor je doen ?? ” vraagt de man aan de andere kant van de lijn..

Ik bedenk me dat ik eigenlijk heel stom over kom als ik zeg .. ” Mijn auto start niet meer en die staat nu elders.. wat rekenen jullie als jullie die terut moeten ophalen?? ”

Dus ik stamel het een en ander en vervolgens word de afspraak gemaakt dat ze morgen de terut op gaan halen en gelijk even nakijken en hopelijk haar een beetje kunnen oplappen..

Hmmzz .. ik zal zo de bandjes van Ferry Fiets eens oppompen.. word die ook weer eens bereden… verder wacht ik het allemaal wel weer af..

Kissss Anne-etc