Elke mens en dier word op een bepaald moment geboren, bij mensen na een tijd van 40 weken bij giraffen varieert het van 14 tot 15 maanden..

Je zal het maar moeten mee dragen al die tijd denk ik persoonlijk mja ik ben dan ook een vrouw.

Ook ik kreeg te maken met feit dat mijn kinderen geboren werden de oudste na 40 weken en paar dagen en de jongste na 41,5 weken die liep iets over.

Geloof me.. ik zou het niet kunnen om een tijd te moeten zwanger zijn als meer dan 9 maanden so I’m glad I’m not a giraffe…

Als je als mens geboren word heb je nogal geluk want tegenwoordig geniet je als baby zijnde van de meest moderne medische technieken die er zijn.

Couveuse staat klaar in geval van nood en soms word je thuis geboren en krijg je alle liefde en warmte die je maar kan wensen.

Maar als giraf is het een totaal minder leuk verhaal.. pardoes kletter je een meter naar beneden om vervolgens gelijk op te moeten gaan staan op je wiebelige stelten wat je vrij vlot moet beheersen om niet ten prooi te vallen aan jagers die op loer liggen.

Niets geen medische technieken… niets van warmte behalve een lik van je moeder om je ogen en neus schoon te krijgen zodat het je eventuele vlucht niet hindert.. zelfs geen vader die trots komt kijken met een helium ballon ” it’s a ” erop..

Een baby van de mens heeft het maar getroffen zou je denken en dat klopt ook wel in dit geval maar voor een giraffen jong is ook wel diverse voordelen te vinden..

Toch best fijn voor een moeder die net bevallen is van haar pas geboren kroost en gewoon met kleine door woud los kan lopen zonder dat het in een wagen of rugzak mee gesjouwt moet worden..

Terwijl een mensen moeder nog een aantal dagen erg rustig aan moet doen en haar kleine nog geen hap zelfstandig kan nemen is de giraf dus net een fase verder terwijl ze op het zelfde moment geboren zijn..

Het verschil tussen de twee baby’s is een een meter of anderhalf.. een mensen baby is ongeveer 50 cm en een giraf is al direct 2 meter.

Gewicht is bij de baby’s ook erg verschillend van max 8 pond tot max 50 kilo..

Beiden gevallen zijn nog hummeltjes van moeder natuur..

In de week na de geboorte krijgt de mens hulp aan huis en noemt men dat een kraamtijd die 6 weken duurt en waarin je als moeder hulp in huis krijgt wat men kraamhulp noemt om toch goed te rusten met je kleintje en weer een draai te vinden in je leven met je ukkie erbij.

De moeder giraf zondert zicht juist die ene week helemaal af en doet alles gelijk alleen zonder een eventuele kraamgiraf die haar bij het hebben van een jong ondersteunt.

Weer geen verwennerij en gesneden vers fruit als je even hebt liggen slapen met jong en al..

Nachten helemaal alleen maar 1 ding scheelt.. geen luiers die vervangen moeten worden of flesjes die warm gemaakt moeten worden..

Al met al hebben we het allemaal zo slecht nog niet zowel mens als dier..

Ieder heeft zn eigen style en zoals je leest.. elke geboorte.. is uniek..